Sejak Bersama Nuffnang...

Salam...

Rutin tiap pagi mesti nak check akaun nuffnang. my earning bertambah lagi RM35! tapi saya da xingat yang mana se iklan BE tu yang dah metered...huhu...
Post arini saya nak berkongsi sikitla pasal pencapaian saya bersama Nuffnang ni. Saya start mendaftar bersama nuffnang sejak awal tahun lepas lagi. Tetapi masa tu xbecare lansung kat blog. Seperti yang saya telah ceritakan di pos Lin azlina suatu ketika dahulu. Saya mula aktif dengan blog masa bulan Julai 2010...Masa tu sedey jer bila bukak akun nuffnang tu. Earning ciput al-maklumlah bergantung pada CPC jer! Dalam hati ni asyik bertanya bilakah blog saya tu akan dapat Buffered Earning macam orang lain...


Masa tu ada satu jer blog yang berdaftar dengan Nuffnang sebelum saya create lagi satu blog khas tuk CGL. Bulan Nov saya mendaftarkan blog kedua saya tu. Saya terfikir nak mendaftarkan jugak blog CGL tu dengan nuffnang sebab saya rasa saya akan aktif jugak untuk meng'update' blog CGL tu. Dan itulah realitinya...Kan banyak CGL skang yang boleh join! dalam masa 2 bulan jer dah hampir 200 post yang ditaip based on CGL only!
Nak tahu x apa yang seronoknya? 
Bulan November 2011 membawa kebahagiaan dalam diri ni sebab first time dapat BE! Syok gilerla...Kemudian, nuffnang asyik bermurah hati nak kasi BE kat blog strawberry-lynn tu. Sehinggakan pernah satu minggu tu hari2 nuffnang akan kasi BE baru tau! sangat excitedla...Biarpun earning yang saya dapat tak masyuk at least bila ada BE tu kira bertambahlah jugak akaun saya tu kan kalo nak diharapkan CPC jer! saperla yang sudi klik...hehehe...
Paling best lagi bila tak sampai pun sebulan saya mendaftarkan blog khas CGL tu, nuffnang dah percayakan saya tau...sangat bersyukur...BE tuk blog baru...dahla bukan satu jer...xingat dah...2-3 saya dapat masa tu..Kira okeyla...Untuk arini saya nak update semua iklan BE yang saya pernah dapat dalam masa 2 bulan sahaja! Saya bukanlah menunjuk2 tapi sebagai pendorong dan semangat untuk saya dan kawan2 kat luar sana terus berblogging...Banyak dah iklan yang metered tetapi alhamdulillah masih ada yang masih sudi menari2 kat blog2 saya...biarpun dah tak bersusun...Saya harap pasni nuffnang akan kasi Buffered Earning kat leaderboard blog strawberry-lynn tu yer...
BE yang masih menari skang...ada 7 kesemuanya. 3 menari kat blog CGL

Bersusun2 dah kan ME saya..kejap jer sudi bertapak kat blog dah abeh kempen..xperla janji ada sumbangan jugak tuk earning saya tu...
Dah panjang lebar citer pasal BE dan ME ni...jom share ngan saya caner nak kasi masyuk sikit earning BE tu! Saya harap hujung bulan ni saya capai target nak cash out..lepasla nak g tinted cermin keter ker pasang bonet karbon ker...tambah2 nak beli HTC ker...hehehe...

JOM DAFTAR NUFFNANG KALO LUM LAGI

Jangan lupa HEARTBEAT pun leh kasi side income jugak tau...




18 comments:

  1. wah, banyaknya BE!!! sy punye banyak dah metered..sedih..dah la x cukup nak cashout lagi..huhu...

    ReplyDelete
  2. banyak nyer BE sebab lynn pun aktif kan..

    ReplyDelete
  3. Saya pun mengharap sangat dapat BE tapi tak tau sepatah apa pun apa itu BE dan ME. camne nak dapat semua tu ek?

    Kalo sudi leh tak ajarkan saya? Terima kasih.

    Salam kenal ^_^

    ReplyDelete
  4. bnyknya be..aku ada dua je..huhu

    ReplyDelete
  5. Wah...bestnyerr...sy neyh bdk br blaja bblogging...kalu sudi tlg tunjuk2an...nak jugak mcm lynn...hehehehe...

    ReplyDelete
  6. @aanie
    sy pny be pun kejap jer dh me kak..xper..sok lusa dapatlah be nuff kasi..sabar yer..

    ReplyDelete
  7. @PuanBee
    tu ar...kalolah dari awal 2009 lagi dah aktif blog kan best..ini julai 2010 baru tergerak hati..hehe

    ReplyDelete
  8. @MY HEART
    salam knal...saya xpernah buat post lagi psl apa BE dan ME serta tips..ramai dah blogger otai yg buat pasal tu...awak search jer mesti byk tip yanga da..hehe..bukan xsudi ajar tp saya pun masih bertatuh lagi..malula plak..hehe...

    ReplyDelete
  9. @~SHAZEIFA~
    sy pny be byk tp sikit jer earning tak macam blogge rlen..hehe..cari tips kat google mesti ada...saya ni xde tip pun..hhe

    ReplyDelete
  10. @DaHLia tu ar sis..sedang disayangi ni..haha

    ReplyDelete
  11. mmg sis..xtau pesal mlm nie..byk dh ifa jmpa nie..huhu..

    btw..byk gle BE sis!hebat la sis..tahniah!

    ReplyDelete
  12. @tiefazatie
    oyeker..ingatkan sis pny blog yg problem! shoutmix ar problem tu..mujur ada bakc up cbox!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...