Lin Azlina suatu ketika dahulu...

Taknak baca takper..ini sekadar coretan peribadi saya pasal dunia blogging ni...


Tetiba terasa nak menjenguk kembali post2 lama pasal menang mean bertuah join giveaway dan contest sepanjang tahun 2010. Saya mempunyai blog sejak tahun 2009 lagi. Itupun sebab kena buat blog untuk karnival Kalo x, masih belum terbuka hati lagi nak ada blog personal ni! Tapi, saya tidak aktif lansung berblog masa tahun 2009 tu. Bukan apa, masa tu my lappy cam xley nak akses blogger.com dan gmail..problem ape ntah...Pastu masuk tahun 2010 saya hanya update jarang2 blog sehinggalah pada bulan Julai 2010 di mana my lappy dah ok! sangat gembira tau..tapi pada masa tu sibuk nak make up blog! nak try macam2 koding berpandukan blog tutorial yang berlambak kat internet tu.Bulan Julai tu ar bermulanya sejarah saya sebagais eorang blogger tegar! hahaha...saya dah mula aktif untuk mendapatkan trafik serta menganjurkan giveaway saya yang pertama bertujuan nak kenal dengan ramai lagi blogger lain! Alhamdulillah...penganjuran giveaway tersebut berjaya mencapai sasaran...selepas dari itu, saya dah mula kenal dengan ramai blogger yang ramah mesra dan selalu blogwalking. Namun, masa tu trafik tak ok sangat sebab kalo saya tak bw, mesti terok giler2 graf turun! 
Lama-kelamaan saya jadi seronok untuk berblogging...dalam sehari kadang2 sampai 5post saya buat disebabkan ide a mencurah2 lagipun baru lagi kan...Saya banyak mengjoinkan diri dalan giveaway dan lucky draw blogger2 lain untuk mencuba nasib dan rezeki. Alhamdulillah ada jugak rezeki buat saya dalam dunia blogging ni...Saya mula kenal dengan mama2 blogger (Ramai mama2 yang saya kenal) serta rakan2 lain yang sentiasa bagi sokongan! Miza Yusof, Nadia. Tiefazatie, syuhada dan yang lain2...jasa korang2 semua sangatlah dihargai! sudi berkongsi dan terjah blog saya masa awal2 dulu...Maaf saya xlink website yer..nak cepat ni. Nama lain2 pun sori tak disebut...
Macam panjang jerla pulak...Next part nak citer pasal nuffnang dan buffered earning plak...Akceli idea asal nak menghimpunkan kesemua kemenangan dan rezeki untuk tahun 2010..tetiba jadi post asal usul Lin Azlina plak! apa2 ajerla....


12 comments:

  1. dtg mlawat lin.
    ala xde la banyak menang pon..hehe
    mz lg banyak tau

    ReplyDelete
  2. sy kenal blog ni pun melalui GA yg lynn buat jugak..tahniah sebab follower dah dekat 1000 dah tu..

    ReplyDelete
  3. Lin,
    bagus.. terus kan usaha berblog.. asal jgn tak siap kerja dah... ;)

    ReplyDelete
  4. Salam ..
    hmm menarik dikongsi. :) supaya orang lain tahu bagaimana kehidupan seorang blogger...

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. @Nana
    tahun 2011 tahun bertuah sis nana dan mz

    ReplyDelete
  6. @aanie
    jauh lagi tu nak capai 1000...hope xderla yg unfollow..hehe

    ReplyDelete
  7. @kakyong
    tq kakyong...kerja hjg bulan jer buat report...hari2 biasa online jer..best x?

    ReplyDelete
  8. @hasrul hassan
    salam...kehidupan seorang blogger?hehehe...org lama lagi best dan macam2 cerita...

    ReplyDelete
  9. xpe lin .. sume blogger bermula dr bawah kan ..

    err..saya antara mama2 blogger tu kot ? hikss ~ :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...