Feberet...sedap...korang suka x?

Tetiba terasa nak update pasal makanan kegemaran saya...Jom share2 sikit korang suka makan apa erk? Ini juadah/lauk lunch or dinner...kalo ada mende ni mesti selera nak tambah nasi lagi tau!



kenal x apa ni? bukan ikan masin tau. ini adalah ikan pekasam...rasa mestilah masam2 sikit.
kalo makan ngan nasi dan ikan pekasam ni saja pun dah leh jalan tau. Oh yer! ini pic i amik kat sini. Ada ikan pekasam kat dapur tu tapinya dah tinggal tulang..xsnap pic pun...
My mum selalu jugak buat ikan pekasam ni bila my dad g tahan ikan kat sungai! terliur bila tengok ikan pekasam ni...Tapi, kalo saya goreng mesti isi bawang dan lada! barulah ada kick! Kadang2 saya ratah jer tau sebab mmg xley tahan ngan ikan pekasam ni...


3 comments:

  1. dah kecur air liur tgok.. mkn dgn nasi panas sje pon dh ckup hohohoho

    ReplyDelete
  2. yup..mmg sedap la..dh lama xdpt mkn ikan pekasam ni,...

    ReplyDelete
  3. kakyong suka ikan pekasam... sodap...

    1 HB utk lin.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...