Berakhir sudah...Welcome 2011


Esok...

Bermulalah detik baru 2011


Moga2 segala impianku untuk tahun 2011 ini akan tercapai hendaknya...

Wishlist?
paling utama nak smartphone...HTC jer...
amin...
semoga dipermudahkan segalaNya...

semoga sinaran blogger makin menyinar...hehehe



Read more ...

Buffered Earning dah abeh kempenla...

Pagi ni check nuffnang pastu tgk amount makin bertambah lagi! Apa pulak yang ME ni...Rupanya ada 5 kempen saya sebelum ni yg dah metered...sedeynyala...xperla...nak suruh cash out ar tu..hehehe..tunggu dulu...
Jom tengok apa yang dah ME...



Panjang berjela dah iklan yang ME! en.nuffnang, sila kasi buffered earning baru sempena tahun baru ni yer..
oh yer! Happy New Year 2011 to en.nuffnang...
semoga tahun baru nanti sinar BE makin bersinar2 di blog saya ni yer..seronok bila bukak akaun nuffnang pastu part Buffered Earning berjela2..hihihi

En.Nuffnang dan advertiser...sok kasi iklan baru yer! nak 5 boleh?hahaha


Read more ...

Sengal Zone Mega Project 2011 !

Tertarik nak join segmen sengal ni! hahahaha.. cambest jerk...
Meh tengok header official segmen ni
xsengal tp cumel! seyes...hehe

Saya nak tersenarai kerana...
saya nak dalam wallpaper tu nanti ada pic saya kat bawah ni ha...nanti time terasa sengal2 leh tengok gambar kenangan tu...Saja nak exposekan diri..ahaks! tumpang glemer ley...Mujur xkena tag! alhamdulillah...
Sapa yang terasa nak join tu just click banner kat atas tu yer

ingat! sebelum ari jumaat jam 6:15 ptg

pssst : hopefully gambar kat bawah ni terlist dalam wallpaper sengal zone nanti yer...

gambar xcantik ngat..DSLR blum jd milikku lagi..huhu



Read more ...

MENANG CONTEST!

Petang tadi taks mepat nak post...malamni curik2 masa sikit nak update! Nak tahu x saya menang apa? Tengok banner kat bawah ni...



nak lihat keputusan penuh sila klik banner kat atas tu erk

Saya bersama 2 lagi zaidah dan azieda razak memenangi hati Pn.Aisya dan berjaya mendapat sebuah buku diari 2011! Sungguh seronok! Ada jugak yang dapat saguhati keychain iaitu miza dan yant yeem...tahniah pada kalian jugak...
TQ sis...
Untuk pengetahuan kalian, sis Aisya selalu jugak buat contest kecik2 camni...selalu kena terjahlah blog sis...best tau!
Sebelum ni lin ada try join contest teka umur beliau tp salah..kurang setahun rasanya! Sis berkecimpung dalam bidang engineering...sungguh mengujakan!
Apapun saya tak sabar menantikan diari tersebut sampai ke tangan saya...Tahun depan nak mencoret dalam diari jugak!


Read more ...

Saya dapat topap free RM10!

Rezeki bulan Disember..maybe last kot..hujung tahun...
Saya telah menyertai segmen "SAYA NAK MASUK BLOGLIST ELLEN"
Juri  import Ellen iaitu ciktom telah berbesar hati untuk memilih entri saya as salah satu entri terbaik...okeyla tu kan...Disamping dapat masuk bloglist Ellen, dapat jugak topap free! RM10 tu...inilah yang dikatakan rezeki...
Jom kita lawat blog ellen kat SINI
Untuk keputusan penuh para pemenang, LIHAT DI SINI yer...
Pendek jer entri ni..xkisahkan..kalo pnjang2 tp lin mengarut jer kang, xguna juga...
Mari bersama2 mensupport blogger...
TQ Ellen...




Read more ...

HTC Desire Z bestla...

Sungguh seronok bila dapat tahu sok cuti...lamala cutinya 3 hari! macam xpernah cuti jer gayanya saya cakap ni erk...hehe..padahal dah selalu sangat cutinya! ada jer mende nk buat...Lagi 2 hari nak masuk tahun baru pulak. apa wishlist 2011 erk?


sumber : google

Inilah mendenya...teringin nak pakai smartphone ni. Tengok kakyan , aie aka darkbatman, Roslan review phone tu cambest giler jer! teruja betul ar...
Mula2 tingin nak pakai iphone pastu BB n now HTC lak! huhu...apapun jua, akan kudapatkan jua dikau oh HTC DESIRE Z tahun depan...kalo bukan  awal tahun pun maybe masa my birthday! ahaks..


Read more ...

Dah Join ke Lum korang2?

Kurang lagi 6jam lagi maka, akan tamatlah giveaway yang saya anjurkan buat kali keduanya.
Anda dah join?
Masih ada masa ni..simple jer kena buat..adiahnya xdela menarik tp just for fun k!
Kalo belum join, meh KLIK SINI..
Banyak lagi nak terjah entri ni. Malam ni saya akan sambung terjahan...mana yang sempat jerla yer...
Result? next week...based on lucky draw cara tradisional n maybe nk kasi special prize for n3 yg agk kreatif sikitla...(kalo  ada yang buat secara kreatif...)


Read more ...

Segmen Menakalkan Blog :Blog Review By My Nakal

Suka bab2 segmen review ni coz nak tahu apa pndangan blogger len ngan blog kita..lehla improve sikit! Kali ni nak menakalkan blog ni pulak yang akan dipandu oleh Mr.Nakal! Ganer agaknya erk dia nk menakalkan blog orang len..xsabar nk tunggu!

klu korang nak join jugak segmen ni, silalah klik banner atas ni.

Naper saya nk Mr.Nakal review blog saya?
sebab saya budak yang nakal...hahaha...(xreti nak buat loghat kedah)


Read more ...

Rezeki Buffered Earning Lagi

Alhamdulillah..walaupun saya dah jarang online sejak2 menjak ni, namun Nuffnang tetap bermurah hati nak bagi buffered earning untuk blog contest and giveaway saya tu. Mean buffered earning yang ke-4 untuk blog tersebut dan juga dalam bulan Disemebr ini jugak...syukur alhamdulillah...
Jika sebelum ni saya dapat iklan kat LB jer kali ni saya dapat iklan kat LR pulak! Kat SS bila pulak en.Nuffnang? haha..tamak haloba tol ar...
Apapun thanks a lot buat smua visitor yangs udi berkunjung ke blog ni evev tiada cerita menarik pun untuk tatapan kalian.
Buat advertiser n Nuffnang, sila kasi BE lagi yer kat 2 blog saya ni...at least lepasla saya nak pasang karbon kat bonet incik viva saya tu..hehehe
Saya punya BE banyak tapi earning ciput2 jerla...malu nak tunjuk! sebab tu saya mosaix kan dier...



Teruja x tengok BE saya?kalo nak jugak dapat BE, meh daftar segera kat NUFFNANG

pssstttt : kalo nak income lebih, daftar jugak ngan HEARTBEAT.MY

Jangan risau status GLITTERATI anda kekal macam saya...xeffext lansung pun...


KLIK BANNER KAT BAWAH NI NAK KE PAGE DAFTAR







Read more ...

2nd Giveaway Lin Azlina

assalamualaikum...
Tetiba jerkan...terasa nk buat giveaway singkat jer...Bukan apa...saya akan bercuti selama 3-4 hari, jadi, xnaklah kasi blog ini sunyi dan sepi...Maka, dengan ini, wujudlah GA simple ni..
Diharapkan semoga kawan2 sudi join yer...
Buat masa ni, adiah lum ditentukan lagi. Tapi, memang dah ada dalam kotak fikiran ni.Lampu meja comel ataupun souvenier dari Melaka coz saya akan bercuti ke Melaka...hehe...Nanti saya akan update kemudian yer apakah hadiahnya yang sebenar! Pemenang nak 3-5 orang yang bertuah sebab rasa nk share kegembiraan berblogging bersama nuffnang yang sangat baik hati sehingga ada 15 IKLAN BE yang sedang running skang!
Rasa nak join x?

Read more ...

TQ my visitor! especially Bro eyriqazz...

Alhamdulillah...
walaupun seharian saya xbw arini malahan sejak hari Jumaat yang lepas saya dah jarang online, namun, masih ada juga yang sudi berkunjung ke blog strawberry-lynn ni. Terima kasih buat semua!Tapi graf menurunla...malam ni saya baru nak start jadi blogger tegar semula!hahaha...segala masalah dahs etel sikit demi sikit..nk blogging pun ada mood ar...
Tengok kat widget pelawat Gengblogger tadi,tetiba terperasan GTO mai melawat jugak ke sini...xkan xkenal kan GTO...Great Teacher Onizuka! ataupun Eyriqazz...Blogger yang mempunyai pengalaman agak lama dalam bidang blogging ni. Kesimpulan kat sini saya nak gitau yang blogger otai  ni rajin jugak blogwalking n xsombong pun...hehehe...sudi jugak singgah blog buruk saya ni ha...Apalah first impression beliau erk...Malunya rasa...penulisan saya yang entah apa2...tiada info lansung...Bro Eyriqazz juga ada kasi komen and ajak join GA beliau jugak! pasni kena buatla...


Tidak lupa juga buat semua2 visitor yang tersenarai dalam gengblogger tu yer...Semoga rezeki anda semua bertambah2...


Oh yer..banyak GA yang saya kena tag ni...hehe..hutang2...kena buat laju2la nanti ni...


Banyak cerita dan kisah arini...Membabitkan incik viva saya tu ha...Apa pulak yang terjadi pd incik viva saya tu erk?lepas se..se..dugaan sangat2 tau...apa nak buat...hanya menghadapinya dengan penuh kesabaran serta berharap agar tersurat hikmah di 
sebaliknya..
amin ya rabbal alamin...




Read more ...

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan Bonus 2

join? klik abg ensem atas tu...

Sehingga jam 10 malam , berapa banyakkan penyertaan 500 BMHK SOALAN 2 yang diterima oleh BEN ASHAARI ? 
Lin ank teka ada 88 penyertaan...

Read more ...

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN


Jawapan Soalan 1

200. Ummi to 3Nur's (500 blog!)

Jawapan Soalan 2

Pendapat saya mengenai blog saudara Roy :


Blognya tak lambat loading..kira okeyla...bila baca hasil penulisan beliau cam sempoi2 jer...tidak terlalu panjang...katanya blog jer yang berbunga tapi dia rock! tak jumpa pulak gambar tuan blog tu. Blog tu simple jer..ada widget yang biasa2 yang patot ada jer...xderla serabot kan...header pun simple!unik..gambar wrestling...hehe...url blog : sisiberbeza...ermm...sisi apakah itu erk?jumpa 4sisi jer kat blog Roy tadi...owh..kalo komen banyak kat entri banyaklah sisinya....Kesimpulannya...blog Roy tu ok2 jer...simple but nice!


korang nak join jugak segmen ni? klik banenr yer...


Read more ...

Mydin besar!

Arini saja nak update pasal percutian kitorang kat Melaka. Kena buat banyak part ni sebabnya banyak tempat yang menarik yang sempat saya g lawat. Sehinggakan ke arini pun badan masih terasa letih dan sengal2! Tempat first sekali kitorang g ialah Mydin Hypermarket! Sungguh banyak keter...nak cari parking memang skeian ar...Jauh pun jauhla..janji leh masuk Mydin tu. Ma yang sibuk nak cari ayat Al-Quran kat sana. Kalo xde kat sana jawabnya ke Nilai pulak ar kitorang pasni! Jom tengok2 apa yang ada kat sana...
      Adik2 saya pun sibuk jer nak bergambar.   
ada tempat untuk derma darah kat bahagian luar Mydin tu
saya pun nak interframe jugak...
antara ruang frame ayat suci Al-Quran
 Nak yang mana se? aboh tanya ma
                         Hiburan keluarga pun ada. kanak2 leh main game...                                   food court dia pun besar tau...ada Radix Fried Chicken lagi. Gambar kabur sebab pakai hp jer..kamera xde bateri! dekat 3 jam jugak kitorang kat sana..penat...luas sangat tempatnya. siap dengan barang basah lagi. Dah siap shopping kat Mydin pulak, kitorang bersesak ke bandaraya. huh! sesak giler2...next part nek kapal samudera plak! Hari cuti am kan...ramai giler2la orangnya...kitorang park keter kat Mahkota Parade...oklah..part mydin da abes yer...nanti baru nak sambung part len...                                      
Read more ...

Saya Blogger Pahang

Salam...
Segmen nak memperkenalkan diri ni..Nak x berkawan dengan saya? Meh nak introduce dulu yer....
Nama penuh mak kasi Noor Azlina Binti Mohd.Saod. Kat umah my family and jiran2 terdekat panggil Kaklong comey..haha..xdela..kaklong ajer! Kawan2 panggil Lin..Yang rajin sebut panjang panggil Azlina
 Status ? Belum berkahwin...single lagi ni..ada x yg nak masuk minang?hahaha..lum ada jodoh lagi kata orang...cinta monyet tu pernah ada tapi cinta sejati?hurmm...untuk Allah ar kan...yang kekal selamanya...


Kalo rasa nak berkawan dengan saya, bolehlah mneghubungi saya di 
 

Jangan malu jangan segan yer..add jerla...
Saya bekerja dan tinggal di tempat saya sendiri kat Chini...Daerah Pekan..ala..kawasan PM kita...best x? mestilah best! Saya anak FELDA tau...ada saper2 anak felda kat sini? Kat felda saya ni ada tempat kraf yang SAWARI pny. Tapikan yang paling best ada pusat internet FREE! Jangan tak percaya tau!itulah hakikatnya... Guna line P1 Wimax...laju wo kat sini! tengok youtube tu smooth jer..jarang sangatlah nak buffer! Apa lagi yang best erk? Errmmm Tasik Chini ar...skang ni dah naik taraf tempat tu..cantik...datanglah tengok2...


nak join segmen ni jugak?klik banner bpm ni yer...








Read more ...

Pengumuman kepada semua peserta dan pelawat

Pengumuman kepada peserta my 2nd GA...


Malam tadi lin sempat terjah beberapa entri untuk my 2nd GA...
So, bolehlah semak nama..belum ada semua lagi yer...malam tadi letih selepas seharian berkampung kat bandaraya Melaka Maju! Penat...
Klik my blog contest/ga yang ada kat sebelah kiri kawan2 ni yer...ada link kat atas frame blog tu...Pastu nanti dalam blog tu ada gambar 'nama peserta'! klik jerla yer...
Maaf sekali lagi tak dapat nk update adiah sebab ada kat Tampin lagi skang...sok atau lusa baru leh nak update adiah...dun wori...adiahnya dah ada..dah beli kat Melaka semalam..adiah biasa2 jer..souvenier from Melaka...jadikan kenangan...
Thanks pada semua yang sudi join yer...


Pengumuman kepada kawan2 yang belum join lagi...


Kepada yang belum join tu masih ada masa lagi ni...
Mungkin GA ni akan ditutp lebih awal jika saya ada plan nak ke Kuantan jumpa Nisa k! mean sblm 29hb. tu kalo saya rasa nak g Kuantan, saya akan close GA ni awal sebabnya boleh terus  suruh NISA buat cabutan nanti..dia kan duk kat Kuantan skang..huhu...xdapat jumpa dia selalu...Jadi, bualah entri cepat2 yer..manerla tahu ada rezeki untuk anda...Adiah memangla buakn keter ker apartmnet ker..join dengan riang ria dan sukahati jer...merapatkan ukhwah blogger...


Read more ...

Mandi manda kat Air Panas Gadek

Ini cerita semalam sebenarnya...Kan saya berada di Tampin bercuti ke Melaka. Jadi, semalam adik saya membawa saya dan family bermandi manda di Kolam Air Panas Gadek yang terletak di laluan Tampin-Melaka
Kitorang g sana pun masa tu dah pukul 10.30pm! Dahla tengah syok2 layan Anugerah Skrin dengan pengacara yang best2 tu...Nak buat camna..adik bongsu saya tu ha bising tny bila nk g...selagi xg, selagi itulah dia duk tanya2 kitorang ni daripada petang tu lagi! Perjalanan dari Tampin tu hanya mengambil masa lebih kurang 30min kot...Ramai rupanya yang sedang bermandi manda. Selama ni kitorang hanya lalu jer tapi malam tu nak tryla sebabnya adik kata syok! bila dah berendam air panas tu sure2 balik lena giler tdo! Tapi, memang lena pun saya tido malam tadi...haha...penat badan kot...Aboh ngan adik2 jer yang berendam badan...Saya, ma dan Nor (adik ipar) hanya merendamkan kaki serta betis jer...Sambil2 tu layan Anugerah Skrin kat sana. Kalo tau diorg bukak TV3, sure2 awal lagi kitorang dah kuar g Air Panas Gadek tu!ishhh....
Lupa...bayaran masuk RM4 untuk dewasa dan RM2 kalo kanak2..Air kotak kat sana mahal! RM1.50 sekotak...Kan biasanya RM1 jer...Kuih pau RM1.50 jugak...
Xde amik gambar pun kat sana...Tapi, okeyla tempat tu nk rilex2...nk rendam kaki...banyak kolam disediakan...
gambar2 kat bawah ni sumber dari google


pintu utama nak masuk dalam...


Kat kolam ni ar kami memanjakan diri...penuh giler semalam!

antara kolam yang ada untuk merendamkan kaki

itulah dia tv yang menyiarkan Anugerah Skrin malam tu

Air Panas Gadek ni dibuka 24jam tau! Pukul 3 pagi pun ada orang datang mandi...
Kalo nak ke Famosa Resort tu, singgah2lah sini dulu...Itu kisah malam, kisah hari krismas pula di bandaraya Melaka...sungguh menyiksakan...






Read more ...

Bercuti sambil bergiveaway...

Salam..
entri ini ditulis dari tampin. Nak bercuti ke Melaka so tido umah adik kat sini. Jadi, kuranglah sikit masa nak beronline ni..trafik pun mesti turun kalo tak blogwalking...
Oleh yang demikian. Lin menganjurkan GA buat rakan2 semua...
Joinla...Rinag ria dengan GA...kira update entri jugak kan bila create entry GA...
Quick update ni...
Selamat bercuti...
Rujuk "BERITA TERKINI" yer nak join GA...
Terima kasih
Read more ...

En.Vivaku syg..mengapa dengan kau...

Baru jer gembira aritu sbb en.viva dah sihat pas g klinik perodua! 
Pastunya penyakit lain pulak timbul...sungguh sedey..Pagi tadi dah bawa en.viva jumpa bomoh tp bomoh pun xtau penyakit apa yang melanda en.viva skang...aboh kata maybe beating...ermmm...entahla...nak g perodua pun dah malas! Sok dahla nk g berholiday...malas nak layan lagi hal en.viva ni...nanti otak pulak serabot...
Alang2 nk g bercuti ni, rasa cam nak buat GA jer supaya blog ni xsunyi! tp tengah fikir nk buat GA camner...join yer kawan2 semua bila saya buat GA nanti...hehe
Quick update...entri pendek...otak tengah serabut mikir hal en.viva...


google

Banyak mende nak settle..banyak perkara nak fikir...banyak masalah yang kena solve...
Mampukah aku?.....


Read more ...

Anniversarry GA

nak hadiah cam kat bawah x? klik banner kat ATAS ni


Cantik yang kaler purple tu! Tapi kaler coklat pun nice...mana2 asal free...

nak tag

Tarikh tutup : 26/12/10


Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...