Anak kembar Ziana Zain

Korang dah pernah tgk ker gmbar anak kembar ziana zain? saya suka ziana zain ni nyanyi dulu2...best suaranya..tinggi! tadi saja jalan2 usha belog kisah artis kat mygosip..ternampaklah gmbar anak beliau! sebelum ni tahu dia dapat anak kembar tp xpenah lagi tgk...salute jughaklah kat artis ni sbb hubungan perkahwinan diorg cam ok2 jer...xde dgr gaduh2 ker...masuk media ker...cool jerkan...
kredit kt mygosip yer gambar anak kembar ziana..






Read more ...

Lily & Auz Homemade Chocolate Giveaway/Lucky Draw

Tunggu apa lagi.Jomla join samer2 GA Lily & Auz...

KLIK KAT SINI yer untuk keterangan lanjut!

Tengokla contoh2 homemade chocolate mereka yg sgt2 menarik!




TARIKH TUTUP : 11/11/10






Read more ...

SAYA NAK BLACKBERRY TORCH 9800 SMARTPHONE WITH CELCOM!

Nak tahu x macammana rupa blackberry torch 9800 ni? sangat SMART...Sngguh mengancam serta memukau!
Lihatlah bodynya tu!

Pandangan dari depan dan belakang

Lagi gambar henfon idamanku...


Saya memang dah lama teringin nak pakai smartphone...dah macam2 phone saya usha...Tapikan yang ni betul2 menambat hati...tetiba nuffnang buat contest pasal ni...sangat2lah teruja nk join manerlah tahu ada rezeki nak pakai Blackberry yang cantik ini! ada 3 biji semuanya tau...Kalaulah salah satunya milik saya..alangkah bahagianya hidup ini...

Nak tahu x naper henfon ni tersangat best 4 me?


Layan video Blacberry Torch 9800 ni dulu..pasti korang pun terasa nak sangat2...apatah lagi saya..

Ciri yang paling best adalah...lets check out kelebihannya!

Celcom BlackBerry Torch 9800 ini adalah telefon pintar pertama yang menggunakan papan kekunci BlackBerry dan “full 3.2 inch touch screen” Kalau rasa cam xnk guna touch screen, lehla guna output qwerty keyboardnya!


Berkapasiti memori 8 GB sehingga boleh dinaiktaraf ke 32GB dengan microSD card (sumbatlah macam2 dlm henfon tu...), zoom effect by a pinch of your fingers and enhanced music player to view full album art and track listings.

Ambil gambar dengan 5 MP camera dgn flash (xder DSLR pun gambar tetap cantik kalau guna henfon ni...), continuous auto-focus and image stabilization (gambar tetap maintain comey biarpun tgn tgh ketar masa captured!), ditambah lagi dengan 11 photo modes serta video recording! menarik kan...


Nak bersosial bila2 masa jer sbb dah diintegrated dengan Facebook, LinkedIn, Buzzd dan macam2 lagi hanya dengan sekali tekan jer dgn jari! 


Nak online, browse internet di mana sahaja..info di hujung jari!



Henfon ini telah pun dilancarkan pada 29 Oktober yang lalu bertempat di Bukit Bintang entrance, Pavillion... Ada tawaran yang tersangat CRAZY tuk anda tau! Leh dapat henfon ni dengan harga terendah RM8! SERIUS..MEMANG CRAZY KAN!

10 pelanggan pertama yang mendaftar memilikinya dengan harga RM 8
100 pelanggan seterusnya RM 488
Lagi 100 pelanggan seterusnya RM 888


Walau bagaimanapun, JANGAN KHUATIR DAN BIMBANG JIKA TERLEPAS TAWARAN HEBAT TU SEBABNYA Celcom telah menawarkan harga terbaik untuk pelanggan yang berminat nak dapatkan henfon ni. Maklumat lanjut bolehlah melayari di CELCOM


Jom rebut tawaran hebat memiliki smartphone blackberry torch 9800 ini! 
Saya nak pakai Blackberry Torch 9800 ni...

~all the pictures above crited to nuffnang and google k!~


Read more ...

al kisah petang tadi di petronas stesen...

Selamat malam...


Baru sempat nk blogging malam ni..sinag tadi g kelas Takaful...maklumla..newbie agent..kenalah belajar lagi spy lg paham psl produk! Bukan nk citer pasal takaful dah..nk citer kejadian masa on da way balik...Saya ni biasanya akan isi perot saya dulu kat 'poktek'  sblm bagi makan kat viva syg tu...sebabnya akan menempuh restoran tu dulu barula shell dan petronas! tapi, sy isi kat petronas sbb leh guna crdt card!bukan apa..dapat jugak rebate sikit2...hihi...jimat duit cash! saya suka isi minyak kat bhgn belakang n hujung2...masa nk park tu, dah perasan 2 org mamat dok pndg2 bila saya masuk park kt tepi diorg! seram sejuk jugak..manerla tahu...kot2 ada niat jahat! zaman sekarang....
Pastu masa saya kuar nk swipe card isi myk tu, datangla mamat tu kat saya...


Mamat : Mintak maaf yer kak...bukan nk melawak ni...boleh tahu kat maner nk cari pedal isi minyak viva?
Lin : (saya mcm blur2 jugak pada mulanya...) lamer tu barulah faham...
Lin : owh..kt tgh tu...tekan ke  bawah...
Mamat : yg bonet ni ker?
Lin : Aaaahh...(dlm hati mmg nk gelak sgt dah..nmpk ngat keter pinjam kan...)


Pastu saya pun bla jerla...sebab diorg g kaunter nk bayar..lambatla...


Tetiba, masa kt area Lepar....


Eh! tu macam viva yg kt stesen minyak tadi! 


Viva tu dgn lajunya memotong viva sygku itu...saja bawak slow2...sb hujan renyai2...


Nak kata, bawak keter laju tp nk buka tmpt isi minyak pun xtau...hehehehe...


Sekian sahaja cerita saya ari Sabtu ni yer...


Read more ...

Bas lagi! 6 terbunuh bas pelancong terbabas!

Bas pelancong terbabas: Enam maut, 21 cedera

TERKINI @ 10:52:01 PM 29-10-2010
October 29, 2010

Kelihatan sebuah bas pelancongan yang terbabas lalu terbalik di KM38 Genting Sempah di sini, kira-kira 7.50 malam tadi. — Foto Bernama
KUALA LUMPUR, 29 Okt — Enam maut manakala 21 lagi dilaporkan cedera selepas sebuah bas pelancongan yang membawa para belia terbabas lalu terbalik di Km38 Genting Sempah dekat sini kira-kira 7.50 malam ini.
Kemalangan yang melibatkan bas yang membawa 44 penumpang yang terdiri daripada ahli Belia 4B Kampung Siong, Baling dan dua pemandu bas berlaku ketika kenderaan itu menuruni Genting Highlands.
Bas tersebut yang dalam perjalanan ke Kuala Lumpur dikatakan hilang kawalan sebelum terbabas lalu terbalik di laluan bertentangan, demikian menurut Penolong Pengarah Bahagian Operasi Bomba, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur Azizan Ismail.
Penumpang bas berkenaan bermalam di Genting Highlands semalam. Beliau berkata bomba Kuala Lumpur menerima panggilan kecemasan kira-kira
7.51 malam daripada bomba Bentong yang memaklumkan mengenai insiden itu.
Tujuh jentera bomba termasuk dari Bentong, Kuala Lumpur, Selayang dan Taman Melawati berada di tempat kejadian untuk mengeluarkan mangsa antaranya yang maut kerana tersepit di bawah bas.
Mangsa-mangsa dibawa ke Hospital Bentong, Hospital Selayang dan Hospital Kuala Lumpur.
Berikut ialah senarai enam penumpang bas ekspres yang yang maut: Mohamad Khairy Mohamad Mazuki, 14; Mohd Amirul Muhamat Isa, 13; Mohamad Firdaus Rosedi, 16; Mohammad Yussof A. Akhit, 16; Mohd Ridzuan Husin, 17; dan Muhd Fahmi Abdul Mustaffa, 17. — Bernama

Sumber : the malaysian insider

Read more ...

Contest Print Screen & Win!

Contest lagi...hehehe...itulah hidup berblogging...sambil berkenalan, kita merapatkan lagi jurang tu...Menarik tau contest ni..kena print screen baper org yg tgh online! sungguh luar biasa kan..
Siapa penganjurnya yer? Itulah dia cik Dni kita...

Dni memang suka anjurkan giveaway yg best2 ni tau...pastu len dr yg len..sampaikan ada somebody yg taja hadiah untuk Dni...sangat bertuah...rezeki jugak kalo kita menang kan...

Contest ni berlansung dari 27 Oktober 2010 dan berakhir pada 27 November 2010 jam 11 malam.

Pada siapa2 rakanku di luar sana yang nak jugak join, tengok dulu syarat2nya kat SINI yer...Sangat rugi kalau korang tak join sebab hadiah yang ditawarkan sangat2lah menarik!

tempat pertama:
barangan kecantikan bernilai RM200

tempat kedua:
barangan kecantikan bernilai RM100

tempat ketiga:
barangan kecantikan bernilan RM50

saguhati???
akan dipertimbangkan... ;)


Read more ...

Rina Salleh Juara Gadis Melayu Musim ke-3

Malam tadi lepas tgk macam-macam aznil, tertengok plak info ada gadis melayu! so..tengokla...Rupa2nya dah final..saya xpernah mengikuti rncgn ni pun...Tadi layan sampai habis sbb nak tau gak saperla pulak yg bakal juaran...Hadiah2nya sangat menarik!
Ada 9orang finalist...cun2 semer...sopan santun belaka...berketerampilan...mesti para juri pening nak judge saper juara!


sumber-TV9
Inilah finalist2nya...cantik2 jerkan...

Apapun tahniah diucapkan pada juara Rina Salleh..yang lain2 tu pun semuanya berbakat besar tau! Hadiah-hadiah yang dibawa pulang oleh Rina selaku Juara Ikon Gadis Melayu 3, Wang tunai RM30,000, Set Mutiara Rafflesia bernilai RM120,000, Barangan Singer bernilai RM10,000, Trofi Sirih Junjung Gadis Melayu sumbangan ZRA Glocal, Jambangan bunga sumbangan Creative Creative Gifts dan kesemuanya berjumlah RM160,000…

Meh kenal sikit ngan juara...

Semoga RINA menjadi ikon pada semua gadis Melayu kita ni yer..sukses selalu...


  • Nama Penuh : Norazrina bt. Mohd Salleh

  • Nama Panggilan : Rina

  • Tarikh Lahir : 20 April 1985

  • Asal : Subang Jaya, Selangor

  • Adik-beradik : Anak ke-2 dari 3 beradik

  • Status : Usahawan

  • Warna kegemaran : Putih

  • Ciri-ciri peribadi : Berani, tidak mudah putus asa, dan tabah

  • Hobi :Membaca, melayari internet, dan menulis

  • Cita-cita :Usahawan berjaya

  • Bakat :Menulis dan berniaga

  • Apakah motto hidup anda?
    Sekali buat, teruskan hingga berjaya.

  • Siapakah idola anda?
    Tun Dr. Mahathir Mohamad. Beliau seorang yang berpandangan jauh, berwawasan, mempunyai karisma tersendiri yang mampu mempengaruhi orang lain serta mempunyai semangat juang yang tinggi.

  • Ciri-ciri seorang Gadis Melayu mengikut pendapat anda?
    Seorang yang mengekalkan adat dan adab sebagai seorang Gadis Melayu namun terus mempelajari dan melengkapkan diri dengan keperluan semasa agar mampu menghadapi dunia yang semakin mencabar.

    Kalau nak tahu lagi pasal finalist lain2 tu, bolehla melayarai TV9...









  • Read more ...

    Periksa kesihatan melalui akupuntur kat tgn..

    Takut nk check pada awalnya..tapi nk tahu...
    inilah resultnya...


    Ada tekanan darah rendah...telinga kanan...paru2...usu besar...sakit kepala...resdung...
    eeee...banyaknyer sakit...kena jaga pemakanan dah skang... kolesterol terkawal lagi buat masa ni...Leh caya x? tapi kena jerkan...

    Read more ...

    Give Away Kecantikan #3 | Hadiah Tajaan

    Bertuah dni sebab dapat hadiah tajaan dari Suffah Beauty Shop tuk buat giveaway...
    Saya ni memang xserik2 nak join giveaway dni sebabnya adiah yang ditawarkan sgtlah menarik bagi saya! Produk kecantikan memang xley dijauhkan dari kaum pompuan ni..
    betul x...
    Harap2 kali ni saya ada rezeki menang salah satu hadiah di bawah ni..Boleh pilih kalau kita menang tau...


    Kalau korang nak join, tgk syarat kat SINI yer n pastikan join sebelum : 30 OKTOBER 2010 JAM 11 MALAM...

    Read more ...

    1st Lucky Draw by Atie Aizam


    Lin kena tagged ngan azuin lucky draw ni..TQ yer azuin.

    Sila ke blog penganjur, Atie Aizam untuk keterangan lanjut!

    Tarikh tutup : 30 November 2010


    Hadiah yang bakal dimenangi...laptop accessories
    ada 10 brg dlm box ni termasuk mouse,
    cable lock dan sebagainye.. :)

    Tagged : Kakyong



    Read more ...

    RM100 ChurpChurp nak bagi! “Be Part of ChurpChurp Today!”

    ChurpChurp! ???


    Comey kan?burung biru...apa dia tu?

    ChurpChurp adalah media pengiklanan di Twitter. Ia juga merupakan sebuah anak syarikat di bawah Nuffnang! (baru ku tahu...)
    BEST KAN? Seperti juga media pengiklanan yang lain, ChurpChurp menemukan para twitters dgn pengiklan. 

    Jom sertai ChurpChurp skrg sbbnya Nuffnang nak bagi RM100 tau pada blogger yg buat post paling kreatif pasal ChurpChurp ni! Tidak ada ruginya kalau korang join sebabnya banyak lagi aktiviti yang ChurpChurp buat seperti aktiviti luar dan tgk movies! Contest ni namanya 
    "Be Part of ChurpChurp Today"

    Berlansung dari 25/10/10 till 25/11/10

    Antara aktiviti terbaru ChurpChurp!
    sumber ChurpChurp

    Syarat utama ialah korang kena jadi ahli ChurpChurp ni dulu..Register kat http://www.churpchurp.com/


    ni muka depannya..

    Pastu klik kat I WANT TO BE A CHURPER! Lengkapkan form sampai habis...


    Dah lengkap semer tu lehla copy paste code Churper tu letak kat belog masing2 yer...Jangan lupa authorize korang punya Facebook dan Twitter sekali yer!

    Apalagi korang semua..saper lagi yang belum register ChurpChurp tu cepat2lah join...Nanti manerla tahu post korang leh menang..senang2 je dapat RM 100! Boleh jugak tambah kenalan bila gathering dalam aktiviti2 yang menarik tu!


    KALAU NAK TAHU LANJUT PASAL CONTEST NI, KLIK SINI







    Read more ...

    Adik saya kena chicken pox!

    Korang pernah kena x mende ni? org kampung kata demam campak air tu...kasihan kat adik saya...dia kena kat hostel dia berjangkit ngan kawan dia..dahla dia nk exam next week! 2 hari lepas, my parent g amik adik saya kat   trolak. Asalnya dia nak balik naik bas jer osrang2 but my parent xharap sbb jauh! chini-trolak...uishhhh!
    Akceli adik saya tu org first kena chicken pox in my family...takutnya...harap2 xkenala... dah banyak  sangat naiknya...tapi adik saya tu jenis senyap...xdela nk ngadu sgt sakit ker aper ker...bila tny baru cakap! malam tadi g mintak air tawar ngan cik nisah...arini plak my parent bawak dia g klinik swasta amik ubat...harap2 dia lekas sembuh...
    Saya ada jugak google cari pasal chicken pox ni..meh nak share sikit...


    ni dipetik dari infosihat



    Chicken pox juga dikenali sebagai cacar air, jintungan atau bertih (mengikut dialek daerah). Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak. Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa. Rebakan adalah melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Rebakan juga berlaku melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap chicken pox. 

    Pengidap chicken pox boleh merebakan virus sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan boleh terus menjangkitkan orang lain sehingga cacar air menjadi kering dan berkeruping. Kayap (herpes zoster) ialah infeksi dari virus yang sama dan berlaku pada di masa hadapan (umur dewasa).

    Petua lama/tradisional...

    Petua (1): 
    Pada hari keempat terkena sakit cengkering aka. "chicken pox" aka. demam cacar air aka. demam cacar aka. smallpox, amalkan meminum air kelapa muda. Buah kelapa muda itu pun kalau boleh sama diambil dari pokoknya dan jangan dijatuhkan ke tanah. Orang kata, kalau nak "power" lagi, panjatlah dan bawa sendiri turun, wallahuallam. 
    Setiap kali semasa mandi (pada hari yang sama, hari keempat), amalkan mandi air rebusan daun belimbing aka. starfruit (terserahlah berapa kali sehari dan berapa hari nak mandi. Insyaallah kesan parut akan hampir tidak nampak langsung terutama di bahagian muka. 

    Petua (2): 
    BIASANYA selepas sembuh daripada penyakit cacar air, kulit badan akan berbintik merah dan ia agak sukar menghilangkan parutnya. Cuba ambil 
    beberapa jagung muda, bersih dan parut halus. Kemudian gosokkan pada parut dan bintik pada seluruh tubuh berkali-kali. Hasilnya pasti memuaskan hati. 

    Petua (3): 
    Bekas parut yang berwarna hitam selalu mengganggu penampilan kita. Usahlah bimbang, ada cara untuk menghilangkannya. Ambil sebiji ubi kentang dan kukus dan apabila sudah masak, lumatkan hingga halus dan tempelkan pada parut tersebut. Biarkan hingga kering dan bekas parut itu akan hilang dengan sendirinya. Amalkan sehingga kesan parut hilang. 

    Merawat demam campak: 
    Minum segelas air kelapa hijau (mawar) yang dicampur dengan secamca besar madu dan dibacakan selawat tiga kali. Apabila bintik-bintik merah campak habis keluar, sapukan pupur yang dibuat daripada beras direndak semalaman, ditumbuk atau dikisah halus bersama-sama daun cermai dan kunyit basah. Sapukan rata-rata di seluruh badan dan biarkan kering. Sapukan sekurng-kurangnya tiga kali. Insyaallah kesan campai berbintik hitam) akan hilang dan demam akan sembuh sepenuhnya). 

    Merawat demam campak: 
    Ambil beberapa helai daun pokok semambu yang segar dan tumbuk dengan sedikit beras sehingga lumat. Ambil daun yang telah lumat itu dan sapukan ke seluruh badan sehingga rasa miang berkurangan. 
    ps. Ulang jika tidak cukup. Boleh dicampurkan sedikit air jika terlalu kering. 

    Menghilangkan demam campak: 
    Caranya sebelum merebak keseluruh badan, pesakit itu hendaklah diberi minum air kelapa dan kemudian mandikan dengan air kelapa itu (boleh dicampur dengan air). 

    Read more ...

    Saya nak teka berat baby mama liyana


    Baper agaknyer erk nak teka?
    Opss! sebeanrnya Liyana sedang menganjurkan contest mintak teka baper berat baby dlm kandungannya nanti...
    ermmmm..

    Lin nak teka 3.48 kg!
    Kalau xtepat pun, hope sipi2 pun jadila...

    kalau korang pun nak join jugak, KLIK JER SINI yer...

    Sebelum tu, Lin nk ucapakan semoga Liana dan baby selamat serta sihat semuanya...dan juga tahniah sbb bakal bergelar ibu nanti..mesti seronok kan!


    Read more ...

    Hari semangat takaful ker?

    Pagi tadi seawal jam 9 pagi sy telah pergi ke dewan untuk mengintip! hihi...xdela..sajer..nk dgr taklimat takaful ikhlas...Nak tgk cara diorg present...

    Balik jer ofis terusla sy buat kejer yang Pelan Haji tu. Siapkan quotation..tp baru separuh jalan jer! Byk lagi nak siapkan...Pastu ina plak, my adik ipar kata dia pun tgh promote kat jiran2 dia..haha...kelakar plak si ina ni...Dia pun xmasuk lagi..apapun syukur alhamdulillah sebab saya dh nampak peluang dan prospek pas my clicks buat taklimat pagi tadi...

    ~google~

    So, saya dh target saper yg saya nk g buat penerangan yg lebih lanjut...Pas siap n3 ni pun saya nk menyiapkan all the things about my takaful! Yang proposal dah siap...my target skang nk siapkan yang pelan Haji jer...Kalo dh siap, setel ar kiranya...Tinggal nk buat bunting pastu bisnes kad! Doakan saya sentiasa bersemangat yer...

    Saper yang perlukan quotation, bolehlah tanya yer...
    Kasi butiran berikut kat email ker azlina6703@gmail.com...kat comment pun xper...

    Nama
    Jantina
    Tarikh lahir
    Jenis pekerjaan dan tugas
    Anggaran budget sebulan
    Merokok atau tidak
    e-mail


    Read more ...

    Maaf yer...

    Kepada semua winner, sila bagi alamat yer...Lin nak pos semuanya sekali harung...senang sikit...
    Maaf sebab arini Lin xley nk pos lg adiahnya...ada hal penting yang hendak diuruskan dahulu...Jangan bimbang, adiah dah tersedia semua dah berbalut tinggal nak kasi setem n pos jer!
    Lin tgh bizi ngan Takaful Ikhlas sekarang...Nak buat taklimat...Wish me sukses yer ngan kerjaya ni...


    Read more ...

    Update!List Peserta

    Salam semua...
    Akhirnya berjaya juga menyiapkan list peserta ni..berjela2...tq pada yang join k...
    Silalah check kot2 saya ada tercicir nama...inform sekali kalo saya terlepas follow...

    1. Pucheh
    3. Miranisa
    7. eifa
    9. miza
    11. Syue
    14. Balqis
    17. Ogy
    66. Zahidah
    67. Fatin Hanani
    68. eewana
    69. Mama Aman&Arif
    70. Princess Vanilla
    71. Azura Ahmad
    72. Miss Violet White
    73. Mama Balqis
    74. Muslimah Vouge
    75. Aja
    76. Kakngah
    77. Silah
    78. Purple
    79. nu'nu safia
    80. adekk iss
    81. Ellen
    82.nad@mamazakwan
    83. Nea Flerida
    84. cikcoklet
    85. Nina
    86. Zaikulim
    87. Nureimi
    88. eima
    89. Inahasan
    90. Nad
    91. Nisa Azman
    92. emieysandra
    93. Ibu Ayra
    94. Ibu Arifa
    95. Segalanya kuterima
    96. Fasharina
    97. Irni/Ninie
    98. Eila
    99. Mommamia
    100. Ain
    101. Cikbedahlaser
    102. Akmar
    103. Myra
    104. Yaya
    105. Cikgu Faezah
    106. Darkrose
    107. KSWSK
    108. Nur
    109. Asmidar
    110. Asyraf Hamasaki
    111. Put3 Khaleeda
    112. Izan cute
    113. Miss edura hanum
    114. PuteraPuteri
    115. ZieFauzi
    116. Syira qahira
    117.  Wan Hazel
    118. Cute Mummy
    119. Syuhada
    120. ZietyRahman
    121. Masmurni
    122. Enna Banana
    123. Miemen
    124. Miss Nadrah
    125. Anin
    126. Ms.Eida
    127. Siz Sari
    128. Ieyla
    129. Azatie
    130 Sh.Aida
    131. Ummu Umar
    132. Minkot
    133. mRa
    134. Nadia
    135. Min
    136. Saharina Saharudin
    137. Nurul Chumel
    138. Lynn
    139. LisavsKhusairi
    140. Mummy
    141. ytekecik
    142. Azuin


    Blogger Templates
    Blogger Templates
    Read more ...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...