Peraduan Teka & Menang Oleh Miza Yusof


JOM SERTAI PERADUAN NI.
kira-kira ajer...

Tarikh Tutup : 04 September 2010 (11:59 malam)

Tagged : 

1. Ma

Jawapan saya ialah : RM480 (Jumlah Kad Topup RM5 & RM10)





Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Pujaan Hati Lin

Saya ada minat satu mende alah ni...cambest jerk..tingin nak pakai...ada 2 gajet...meh tengok satu-satu yer...


Yang pertama ni namanya Apple Ipad..ala2 tablet pc ar orang kater..



Yang ni plak hp Iphone 4G.up to date sket kan...erm...saya nk kumpul duit nak beli mende2 alah ni...


                                      

Saya terbaca kat satu web ni, katanya ipad ni kira cam versi iphone 2g saiz besar sikit.Body nipis jela...Apa yang best ipad ni dapat menyokong resolusi XGA (1024 x 768 piksel), menggunakan panel IPS (intrusion prevention system), serta sudut penglihatan (viewing angle) setinggi 178 darjah; dimana pengguna dapat memperoleh efek yang jelas tanpa perlu memandang skrin secara menegak.
Dipetik dari sini.TQ

Kelemahan iPad
Setakat ini, iPad hanya menyokong 9 bahasa sahaja iaitu Inggeris, Perancis, Jerman, Jepun, Belanda, Itali, Sepanyol, Cina (Simplified) dan Russsia. Sistem operasinya tidak menyokong pengendalian multi-tugasan (multi-function); pengguna tidak dapat menggunakan dua perisian serentak dalam satu masa.
Fungsi sambungan iPad jugak agak terhad. Ia TIADA port sambungan USB, alat pembaca kad, port HDMI, mahupun webcam. Hanya terdapat satu port sambungan diberi nama Dock Connector.


Jadi, selepas membuat beberapa terjahan maka dengan ini saya mengisytiharkan bahawa pujaan hati saya ialah Iphone 4G...Apa plak kelebihan Iphone 4G ni erk? KLIK SINI yer
















Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Dah lepas Exam Takaful...

Salam semua..
Tadi ngantok sangat2 da...terusla solat Isyak..tup!tup!rasa laptop ku itu sedang memanggilku agar melayaninya...
Apalagi,terusla hilang ngantok ditambah pula dgn secawan nescafe yang kaw!hahaha...


Baru je bukak laptop, si Maya ngan Kaklong datang mintak tolong...kata Maya "Kaklin.naper xdapat internet ni erk?boleh tolong tengok?"
Saya pun amikla beruk band celcom tu try kat lappy...Saya memang dah agak apa masalahnya..mujurla saya ni belajar bidang telekomunikasi...tahulah jugak serba sedikit pasal mende2 alah tu...
Lalu saya pun berkata " Maya, kt cni xder 3G..hang kena guna GPRS jer nk connect tu...kalo hang duk kat tempat hang kt KL tu lehla pakai 3G semula..."

Akhirnya...sukses!hahaha..perkara senang jerkan...
Rata2 orang kat keliling tempat ni fikir saya ni hebat sangat bab komputer, xkiralah pasal kerosakan ker..internet ker...aper2 jela asalkan ada sangkut paut ngan komputer ni...aduhai...seme org salah sangka kan...
Rasa nak bawak healer g keliling kampung kata saya xpandai bab komputer kalo rosak2 h/ware ni...kalo isi dalam bolehla jugak sikit"....Tapikan, semakin lama saya di sini, pengalaman saya pun makin banyak...macam2 saya kena pelajari agar dapat membantu mereka sedaya yang boleh...
Pernah sekali tu, ada customer saya yg selalu suruh burnkan cd mintak tolong wat minus one tau...Puaslah saya belajar from internet gane nk hilangkan suara tu..Di situ, saya belajar tentang audacity...ikutla step by step nak buat minus one...
Alamak!Dah lari tajukla...ermmm... malas dah nak tukar..biarkan jela...aci x??????heheh

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Gaji saya dah masuk!

Alhamdulillah...di saat2 saya dalam kesusahan, saya yakin Dia Maha Mengetahui...
Dah banyak kali camni...aritu pasal kursus kawin kat Pekan tu...xtau nakg caner, tetiba dipermudahkan segala urusan...sesungguhnya saya sangat bersyukur kepadaMu, Ya Allah...
Dapat gaji ni, macam2 nk kena settle...dan untuk gaji kali ni saya dah spend tuk my parent..aper2 pun kita kena dahulukan mereka...lepas tu barulah saving then yang lain2 tu ar...semoga duit gaji yang kita dapat tu berkat...
Nasihat & teladan ni saya dapat daripada Ira...diala yang citerkan kisahnya...kadang2 gaji dah banyak tapi napela xcukup2 kan...mungkin duit gaji kita tu xder keberkatan dari mak ayah...so,dahulukan duit gaji untuk mereka...sikit pun jadila...

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Dania's Bundle Giveaway



Kepada rakan2 di luar sana, yg masih tercari2 kedai bundle online yg best..jgn lepaskan peluang anda mengunjungi Dania's Bundle ni sebabnya anda pasti terpaut tau dengan baju2nya yang cantik!harga yg reasonable...
Jangan lupa sertai GA Danias Bundle sekali tau!sungguh lumayan hadiahnya...meriahkan suasana GA...
Nak tengok giftnya x?

inilah dia...cantikkan...

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN...

1. Warganegara Malaysia (sudah semestinya kan...)
2. Untuk Non-Customer sbb baru jer kenal blogshop ni masa blogwalking...
(saya dalam proses menyiapkan entri giveaway danias bundle ar ni..hehe)
3. Saya nak baju size L...saya makin comel ar skang...takut xmuat plak kalo amik M...
4. Lengkapkan ayat ni...

SAYA BERMINAT UNTUK SHOPPING DI DANIA'S BUNDLE KERANA.....
Saya usha2 bajunya sangat comey2...style korean pun ader..lagipun harganya amatlah             berpatutan..selain itu, blog Daniasbundle yang tersusun tu memudahkan urusan pencarian baju yang digemari...Dahla siap ader diskaun tuk customer!Paling penting ada baju yang cantik+sexy2....suker2....hihi..services yang diberikan juga sangatlah excellent!



Untuk semua yang berminat nak beli ker..nak order ker...nak join GA ker...
sila KLIK MANA-MANA GAMBAR DI ATAS YER...
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Pasal exam takaful...

Arini cuti nuzul Quran...so,lehla rilek2 jer...lagipun sok ada test...test aper?hehe..nak jadi agen insuran...banyak jugak nk kena baca...tadi baru jawab 50 soalan...lagi separuh lagi petang2 kangla... nk update belog dulu...
korang doakan saya berjaya jawab dengan jayanyer yer esok..Pasni saya nk bergiat sebagai agen takaful ar...
saper2 yg belum ada kesedaran pasal takaful ni, silalah berhubung dengan saya yer...rugi kalo tak amsuk awal2 ni...sebagai pelaburan dan simpanan masa depan tau di samping meringankan beban jika berlaku musibah...
beringatlah sebelum berlakunya apa jua risiko...xkanlah kita nak menyusahkan orang lain dengan beban hutang jika ditakdirkan kita pergi dulu sebelum sempat menyetelkannya...ingat2lah wahai sahabat...


Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Adui...Netbook free

Nak citer cket..luahan perasaanla...haha...poyos!
3 4 hari yang lepas, adakawan saya kol tny nk borang netbook free!ermmm...tercengangla saya...xtau aper2 pun...then,saya terbuka website one of my new fren masa kursus TOT tu...salah satu n3 beliau kata pasal netbook ni...tgh sibuk ngan borangnya..ngan majlisnya tuk penyerahan netbook tu...tapi, xpelika...dia bwh skmm...saya ni bawah P1...xde kaitan lansung pun....

Kisah semalam...
Adala dalam 2 orang budak dtg pik mintak tolong ngan saya nk setup internet connection...xpela kan...2 orang je pun....hihi...bukan apa,sayanak stadi pasal insuran takaful tu...

Kisah arini....(pagi)
"Kaklin, tolong tgklptop saya ni..."
bila masuk je p/word terus blank screen...dekat sejam jugak saya proses tapi hampa...masuk safe mode pun xley...last2 saya pun katala...
"ermmm laptop awak ni kena format....abeh citer....ada cd x dpt?bawak petang ni..."

Kisah arini...(tengahari) location : umah saya...
A: assalamualaikum....
Saya : Waalaikumussalam....naper?
A : Nk mintak tolong kaklin ni...laptop ni ha...xboleh masuk internet...pastu nk masukkan lagu...
Saya : Boleh...datangla petang ni...nanti kaklin tengok....
A : ok

petang (PIK)
Masa tu kat kedai kain...tengah usha2 baju...mas baru amik...tetiba hasanah datang...
Hasanah : Kaklin, ada orang tunggu kaklin kt p1...suruh tgk laptop...
Saya : ok...

Bila saya masuk jer kat ofis tu, aduhai.....semua serbu kat meja saya...dahla saya kejer sorg arini...partner cuti...dugaan gilerla...dekat 50org jugak saya setupkan internet diorg...mende kecik jer tp kdg2 kalo netbook tu wat hal...penat weh!arinila pose paling penat sepanjang Ramadhan ni...
ada jugak tny mic.office....ada tny nk lagu...ada tny streamyx....
badmood jap tadi...penat sangatla....xputus2 diorg dtg kt meja....kalo collect duit dah jadi jutawan tu...hehe...
wat amal bual pose...

Ish budak2 ni...kena wat training class ajar connect internet...hehe....tpkan saya terfikir..bagus jugak diorg ada laptop sendiri..senangla saya nk wat bengkel...xperlu guna pc kt bilik latihan yang agak menyusahkan tu...

Kul 5 petang saya dah tutup PIK...xsanggup menerima kedatangan tetamu lagi..hehe...tu ar kisahnya netbook kat chini timur....

gambar hiasan google ni tau...netbook diorg dpt len cket...yg hp mini tu...



Lepas ni mesti penuh budak2 kat PIK..TADI PUN DH XDE RUANG DIORG JER YANG PENUH...huhu...


Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Perwatakan Melalui Payudara



Hehe...kali ni nk citer pasal sesuatu yang mesti pompuan and laki kat luar sana nak tahu...sekadar pengetahuan yer..mungkin ada betulnyer...n3 kali ni saya kredit tuk kehidupan kita...thanks bebanyak sebab bagi copy yer...terjahla blog beliau sebab korang mesti rasa nk terjah sokmo pastu...n3 yang ada sangat menarik2 tau..

Saya tertarik ngan n3 pasal ni...

Perwatakan Melalui Payudara






Payudara besar dan bulat seperti tembikai

• wanita tersebut memiliki sifat keibuan
• Ingin selalu dipuji
• Inginkan dimanja
• Tapi perempuan jenis ini tidak suka melakukan hubungan seksual secara kerap

Payudara yang tertonjol seperti buah lemon

• seorang yang sangat-sangat ceria dan selalu memeriahkan suasana
• suka ketawa bersendirian
• inginkan kehidupan yang seimbang

Payudara pejal dan bujur seperti nenas

• seorang yang pintar
• lebih memikirkan kerjaya
• romantik dalam percintaan
• seorang yang setia pada yang Satu

Payudara pejal dan lembut seperti limau gedang

• prestasi seks yang kurang memuaskan
• sering terperuk dirumah
• lebih suka memanjakan kekasih dan kemesraan
• jarang naik angin
• berkeyakinan tinggi

Payudara kecil seperti buah ceri

• seorang yang lucu dan cerdik
• menghiburkan kekasihnya
• agak ghairah

Payudara seperti buah pear

• kerap menduakan suami
• agak curang


So, kepada pompuan di luar sana, anda yang mana?
Jangan label blog saya ni xxx plak yer..sekadar informasi...



Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Kisah Ramadhan Part 4

~google~

Kali ni kisah kuih kat atas ni plak!Sedap x?ermmm...sepanjang mak saya buat bulan pose ni uk dijual, saya xsempat lansung lagi nak merasanya tau!sebab...mesti abeh...
kuih ni sedap sangat kot...memang pun kan...
Jom layan lagi gambar kuih ketayap nk kasi seme orang terliur...hehe



Sedap kan...lembutnya...hijau...aduii..perutku berkeroncong..(ish!xbaikla...)

Jom tengok apakah resepinya..

KUIH KETAYAP

Bahan kulit :
1 cawan tepung gandum
1 cawan air jus pandan
[mesinkan 5 helai daun pandan + 1 cawan air dan tapiskan]
1/2 cawan santan/susu segar
1 biji telur
beberapa titik pewarna hijau
secubit garam

Bahan inti:
150 gm gula merah
3 sb gula pasir
1/2 cawan air kelapa muda [jika ada]
½ biji kelapa parut muda

Cara menyediakan:
1. Untuk inti, masukkan semua bahan inti ke dalam periuk.
2. Kemudian masak di atas api yang sederhana dan kacau agar sebati dan melengas. Angkat dan ketepikan.
3. Untuk kulitnya, masukkan semua bahan di dalam mangkuk. Kacau sebati dan tapiskan
4. Panaskan non-stik pan yang telah dilengser dengan sedikit minyak.
5. Tuangkan sesenduk adunan ini dan lenggang-lenggangkan kuali tadi, supaya adunan rata dan nipis.
6. Setelah masak, angkat dan ketepikan.
7. Masukkan inti di tengah-tengahnya.
8. Kemudian lipatkan bahagian kiri dan kanan lalu gulungkan kemas-kemas.
9. Lakukan sehingga selesai dan hidangkan



Tengok!ada yg intinya kaler merah..sbb isi pewarna merah..hehe..





Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Cabutan Bertuah Manjaku Sayang


COMEL X?KALO SAYA DAPAT HADIAH NI,SAYA NAK BAGI KAT ADIK NISA...SATU2NYA BABY YANG ADA DLM FAMILY SAYA SKANG...

NAK JUGAK YER?

ADA SYARAT2NYA...klik gambar bawah tu direct ke n3 penganjur...

TARIKH TUTUP : 30 September 2010 (lepas raya dah..)





Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

* Lucky Draw: Who's The Lucky One *

Saya nak hadiah daripada Super Dooper Kawaii & Sayangbabyibu.net
Semoga ada rezeki di bulan Ramadhan yang mulia ini

Jika anda nk juga, sila ikuti syarat2 spt di bwh yer :

1. Follow ahli geng bas pink  (done!)

2. Buat satu special entri tentang Lucky Draw (ni ar n3 nya) nih dan perlu link terus ke entri ini danTag 5 orang rakan anda. 

Tagged : 



3. Letakkan 2 banner di sidebar blog anda dan linkkan terus ke entri GA tu (dah ada)




Super Dooper Kawaii Mommy & Lil' Ones

Sayang Baby Ibu                                         







Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya


NAK DUIT RAYA?

1st Duit RAYA RM50!!
2nd Duit RAYA RM30!!
3rd Duit RAYA RM20!!
4th Duit RAYA RM10!!

Macammaner nk duit tu?
SENANG SAJA...SYARATNYA IALAH...

1) Mesti jadi Follower Ka-Ching & Lipat's Bundle
2) Link Kitorg kat your Blog

3) Buat Entri pasal GiveAway ni kat Blog Korang

(Tajuk: Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya)
selain dari tajuk ni x laku ye (T_T)

4)Tinggal jejak blog korang kt KOMEN @ E-Mail Zila 

NAK TAHU SIAPA PENGANJURNYA?



Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Timbang berat blog

Tadi tengah2 update background...sebab xpuas hati lagi..rasa nk isi aksesori dalam blog...ermmm..tetiba terfikirla...aritu saya dah isi, bila timbang berat blog ni mcam dalam kategori overweight ar..terusla saya buang apa yg xpatot tu...Jadi, saya pun xjadila nk masukkan semula aksesori yang hanya akan memberatkan loading blog saya ni...dahla blog ni cam hampeh lagi...huhu...banyak giler xpuas hati lagi...

Nak tau keputusan blog saya ni??

Nampak x?klik gambar yer kalo nak tengok lebih jelas...Kira cam berat jugakler...atas 100kb/s
apa nak buat erk....banyak dah buang mende ngarut2 tu

Saper nk timbang blog KLIK SINI yer....

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Kisah Ramadhan Part 3

Kueh apa plak kali ni yer?kueh ni berbungkus ngan daun pisang..kenyal2 sket...tuk orang yang xdok gigi...haha..Masak kueh ni dgn cara kukus jer...inti kelapa...
saya reti jugak buat kueh ni...senang jer...Inilah dia namanya kueh koci..ada nama lain x?saya xtahu dah nama lain...
Oh yer!mungkin ada antara kita yang tidak biasa dengar kueh koci labu...lagis edap darikueh koci biasa...lagi lembut...rasanya kalo xsilap belah2 jawa selangor yang buat kueh ni...kat pahang ni xbaper femes sangat lagila...Ma buat hanya beberapa hari jer sebab xbaper nk jalan kueh koci labu kat cni...buat kueh koci yang biasa jer...

Ini kuih koci labu...sedap...

Yang ni kuih koci biasa tu

Isi dalam...terliur x??

kredit all picture above pada pakcik google k...

Time resepi lak...manerla tahu ada antara pembaca belog sayani yang teringin nk buatnya...Yang biasa jerla..oh yer!tadi masa tgh google, terjumpa plak kueh koci pulut itam...best ker erk?
ni ha gmbarnya...


KUEH KOCI PULUT HITAM

RESEPI KUEH KOCI TEPUNG PULUT

Bahan untuk kulit:
1 kg tepung pulut
1 biji kelapa (diambil santan)
www.familiazam.com
Bahan untuk inti:
1 biji kelapa (diambil isi)
200 gram gula merah
1 cawan kecil air
1 helai daun pandan
www.familiazam.com
Cara-cara membuatnya:
1- Untuk kulitnya, campurkan tepung dengan santan dan bancuh hingga menjadi liat.Kemudian, bahagikan adunan kepada bilangan doh.
2- Leperkan kulit untuk ruang intinya.
3- Untuk menyediakan intinya pula, campurkan semua bahan inti dan masakkan hingga kering.
4- Selepas itu, lakukan langkah yang sama iaitu bahagikan inti untuk dibalut bersama kulitnya.
5- Balut dengan kemas hingga habis.
6- Kukus selama 10 minit sebelum dibalut dengan daun pisang. selepas 10 minit keluarkan koci dan gaulkan
dengan sedikit pati santan yang pekat tadi.
7- Akhir sekali balutkan dengan daun pisang dan kukus selama 2 minit.



KLIK YER KALO NK TAU RESEPINYA...




Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...