Mood Nak Baik pulih

Salam....

Saya ni bukan aper...arini kepala pusing cket...terima bil air yang melambung2!hoho...dalam kepala otak ni ada beberapa perkara yang perlu disetelkan. Antaranya :

  1. Siapkan report nk bagi kat kaksu...data xsiaplagi
  2. My blogshop xsiap lagi...perancangan dh ada tapi....lum dilaksanakan...
  3. PC n laptop kat PIK perlukan perhatianku...dah lama sgt xmanjakan diorg ni ha...belaka nak merajuk....hehe
  4. Nak setelkan hutang piutang...selagi lum bayar abeh2, rasa cam xselesa je duduk....macam beban giler je nak tanggung...i...dahla nuffnang hilang entah ke mana...rasanya xkaco pun kod dia....huhu...sedey...
  5. Blog ni tgh kucar kacir lagi.
Tu antara yang bermain di fikiranku skrang...byk lagi tau! So, sblm nak memulakan kerja2 pembaik pulih my house ni, saya pun merajinkanlah diir ni untuk meng'update'blog...Teringin nak join contest kat blog lain tapi masa masih cemburu bangatla!...

Okeyla...jumpa lagi di n3 akan datang...terima kasihla kepada rakan2 yang masih sudi meluangkan masa berblogwalking ke sini...ada masa nanti saya jenguk anda semua semula yer....

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

UBAH SELERA

Hai...mood tgh xbape nak ok ni...macam2 perkara fikir...

BTW..just nk war2kan pada seme yg saya berbesar ati tlah mengetest pelbagai template yg diambil dari scrapping blog...dah boringla ngan template lamer....amacam?cantik x?
rasa nak pink2 kaler gitu....asalnye nak ijau...tapi xjumpe yg berkenan.....hehe...
apapun tqvm pada scrapping blog kerna menyediakan template yg cantik2...cayang dier....

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

BIL AIR YG MELAMBUNG

Dah xder orang ni...tapi malas nak balik lagi...
terkejut gilerla tadi dapat bil air yang emlambung2!gara2 ape ntah rosak....bayangkanlah...selamani kena rm20++ tapi tuk bulan ni kena rm150! gila apa!!!kalaulah orang atasan tauni abeh saya...huhu...

kena cpt cri kontraktor untuk check paip ke aperker...aduii...xkanlah nk guna duit PIK bayar bil air yg melambung gtu...hey!salah saya jugak yang pndg remeh perkara ni....so,korang2 jgnlah tiru cam saya yer...naya jer....

ni n3 yg rgkas nk suarakan ketidakpuasan hati...xnak bayar xper x ha????biar tertunggak jer....huhu...biar jba nk potong pun....lantak ar....
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

MangaAds

Selamat malam kepada blogger yang tgh blogwalking or blogjogging kat blog lin ni...

xngantok lagila malam n...almaklumla...teruja sket bila blogger dah okey ni...
Anyway...saya cuma nak share mende baru ni yang saya baru try tadi..
Inilah dia...Mangga online....fungsinya cam nuffnang jugak...untuk pengiklan...kita ni tukang iklankanla...


Just try2 jerla...manerla tahu okey!sebab melalui pembacaan kat blog lain tu, katanya rate lagi tinggi..advertiser pun yang kaya-kaya jugak ar...
Apalagi...mehla try....
oh yer! nk share sketla kebaikan dan keburukan yang saya copy terus dari blog Zul ni...thanks yer Zul....


Advantage ManggaAds

Jadi biarlah saya ceritakan advantage manggaads dari pengamatan saya dulu dan kini. Mungkin anda boleh consider untuk join.
  1. Ianya berdasarkan social  based ads, kalau waktu beta dulu, untuk setiap iklan tu siap boleh rate lagi iklan tersebut. Itu dulu waktu beta, sekarang ni bila tengok ads yang keluar, takde pun tempat untuk rate macam dulu.
  2. Ada income based on impression bukan sahaja per click. Ini adalah satu kelebihan bagi blog yang ada ramai visitor. Saya baru dapat $0.02 sen daripada 301 impression dengan harga 0.07 per 1000 impression. Kalau trafik anda tinggi lagi tinggi lagi tinggi boleh dapat duit.
  3. Iklannya boleh tahan juga sebenarnya. Daripada syarikat cat pun ada, daripada syarikat Fedex pun ada. Kira pengiklan tu pengiklan yang kaya-kaya juga lah.
  4. Mangga Online Ads ni juga bawah utusan, or bawah mangga online, jadi company tu memang boleh dipercayai dan ada reputasi.
  5. Boleh juga menambah rakan blogger ataupun dikenali sebagai partner. Jadi bertambah lah kawan-kawan blogger. Boleh hantar PM dan boleh tulis kata-kata semangat untuk partner2 kita.
  6. Rate bayaran untuk blogger juga diclaim berbaloi dan lebih tinggi daripada program advertising yang lain.
  7. Eh ada juga widget ala-ala google connect, kira boleh lah letak kat blog. Saya pun tak letak lagi ni sebenarnya.

Disadvantage

  1. Kelemahan utama sistem mangga ads ni ialah setakat ni tiada penerangan yang betul-betul lengkap berkenaan manggaAds ni. Jadi agak ramai blogger yang tertanya-tanya. Bila orang tertanya-tanya ni kurang sikitlah trust.
SAJA NAK TUNJUK YG ADA 2 IKLAN KAT BLOG SAYA..IGTKAN NUFFNANG DAH MERAJUK KALAU ADA ADV LAIN...HEHE


P/S : JGN LUPA ADD SAYA SBG PARTNER YER...TGK KT SIDEBAR BELAH KANAN BLOG NI... THANKS...






Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

SUKAHATI

salam semua rakan-rakan yang disayangi...



arini hatiku cukup gembira...setelah hampir seminggu lebey tidak mengupdate blog disebabkan masalah ape ntahla...akhirnya berbekalkan kesabaran dan usaha yang berterusan, dapat jugak saya mengatasi masalah tersebut dan kini....saya boleh meng'update' blog seperti biasa...
masalah macam ni pernah terjadi sebelum ni pastu okey then baru ni berlaku lagi...padahal baru je pas format laptop.....huhu....masalahnya agak besar....sayaboleh bukak website lain kecuali gmail, nk upload pict ke facebook dan blogger...memang xlepas....padahal line okey jer....so, dah puas cari solution dalam internet...macam2 dah buat....tapi still fail...
tetiba, petang semalam....rasanyalahkan...pas je install perfect optimizer, terus bley bukak cam biasa...
(thumbs up to perfect optimizer) tapi sayang....trial jer...tgh google nak cari key ker crack ker...apa2 jela nak jadikan dia full version...software ni bagus tau...
korang lehla try....

sebelum ni saya just blogwalking tapi xbestla coz ktblog kita xde n3 baru...cam lapuk jer....mintak maaf yer kawan2.....lepas ni saya akan update blog slalu...nk follow kawan2 yang dah follow kiter....sori ye lambat...
blogger punya problem...xlepas lansung nak masuk dashboard...terus hang kt login page....

syukur alhamdulillah....segalanya dah okey....tapi,masih tertanya2 lagi apakah sebab sebenarnya terjadi sedemikian rupa....maybe registry kot....whateverla...semoga nuffnang kembali menyayangiku...sedey jer... status nuffnang jadi ordinary sebab xupdate blog...

Apapun,saya seronok sebab segalanya dah baik...
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Hari yang menyakitkan hati

alamak!post sebelum ni just testing tau...
petang tadi try guna ext google chrome ni jugak tapi xley publish!tetiba malam ni boley plak...hey! sungguh menyakitkan hatila...
dahla install window live writer pun xley bukak tadi...
prob ngan browser ke setting internet ker ape ntah...blogger xley bukak...baru nak try mende baru...
sakitnyela hati Tuhan saja yang tahu....

xper....
mesti ada hikmah di sebalik semua kejadian...
aku redha....
kena positif sokmo....

Read more ...

sakit hati

hanyalah percubaan
Read more ...

PASAL ISRAIL LAGI....

Credit to amer...

Nak share cket pasal barang2 israel ni...jom boikot!!!
Ader info baru saya tau...kalo barcode start 729...mean israil yang buat....huhu...baru ku tahu...

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Hari yang memenatkan

Penat...penat....penat...
Itu jer yang dapat digambarkan...start hari jumaat hinggalah ke hari semalam...sebab tu ar saya xbuat entri...xbukak lansung laptop....adik kawin....itulah jawapannya....kenduri....hari jumaat tu g kuantan beli barang2 perkahwinan...sabtu hari lansungnya...ahad plak hari mengemas...sungguh penat....kalo dapat kerusi urut...aduhhh...memang best bangat!
Tapi,syukur alhamdulillah...sdare mara saya tu boleh diharap...so,kerja mengemas tu ringan ar cket....xdelah banyak sangat mende nak buat....terima kasih makngah n bibik...juga kepada jijah serta lain-lain.....kenduri lin nanti jangan lupa tolong lagi yer....
Nak tuleh panjang2 pun jari ni dah rasa lenguh2.....so,layan jela gambar yang ada ni....byk lgi gmbr yg belum ditransfer...nk kena buat photoblog baru best ni...

gambar tempat bersantap...cantik x?


ini pengantin bersama pengapit di pelamin.Eh!Mak andam pun aderla...

Xlarat nk upload gambar dahla....nk edit pun malas...cket2 jela yer....penat lagi...
Read more ...

RANCANGAN MALAYSIA KE-10 (RMK-10)

Credit to Mr.ADHA


Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10) yang dibentangkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak di Dewan Rakyat hari ini adalah rancangan pembangunan negara untuk tempoh lima tahun.

Pelaksanaan RMK-10 akan bermula dari tahun 2011-2015.

Intipati ucapan Perdana Menteri pada pembentangan RMK10 adalah bertemakan "Rancangan Kemakmuran Ekonomi dan Keadilan Sosial".

Ia dilihat amat kritikal bagi meneruskan kesinambungan prakarsa nasional ke arah merealisasikan Wawasan 2020 menjadi sebuah negara maju dan berpendapatan tinggi.

Berikut adalah fakta-fakta penting RMK-10:

* Memperuntukkan RM230 bilion bagi perbelanjaan pembangunan bagi tempoh lima tahun tersebut.

* Daripada jumlah itu, 55 peratus diagihkan kepada sektor ekonomi, 30 peratus kepada sektor sosial, 10 peratus kepada sektor keselamatan dan lima peratus untuk pentadbiran am.

* Laporan ekonomi itu bagi tempoh 2011-2015 setebal 449 muka surat untuk edisi Bahasa Melayu dan 429 muka surat bagi edisi Bahasa Inggeris, yang diterbitkan oleh Unit Perancang Ekonomi, Jabatan Perdana Menteri akan dijual pada berharga RM80.

* RMK-10 merupakan satu daripada empat tiang utama di bawah pentadbiran Najib. * Tiga lagi tiang tonggak itu ialah Gagasan 1Malaysia: Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan; Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Model Baru Ekonomi (MBE).

* 10 PREMIS UTAMA RMK-10:

Pertama:- Memacu ekonomi domestik dengan kepekaan persekitaran luar negara.

Kedua: Memanfaatkan dan menuas faktor kepelbagaian etnik sebagai satu elemen kejayaan di arena antarabangsa.

Ketiga: Mentransformasi negara ke arah pendapatan tinggi menerusi pengkhususan.

Keempat: Menjayakan pertumbuhan diterajui oleh produktiviti dan inovasi.

Kelima: Memupuk, menarik dan mengekalkan modal insan unggul.

Keenam: Memastikan peluang yang saksama dan melindungi golongan mudah terjejas.

Ketujuh: Pertumbuhan bertumpu, pembangunan inklusif.

Kelapan: Menyokong perkongsian pintar yang efektif.

Kesembilan: Menghargai khazanah alam sekitar.

Kesepuluh: Kerajaan umpama syarikat yang berdaya saing.

* 5 TERAS STRATEGIK Pertama RMK-10:

Pertama: Menggubah falsafah dan pendekatan kerajaan ke arah mentransformasikan Malaysia dengan metodologi NKRA.

Kedua: Mewujudkan persekitaran kondusif bagi menggerakkan pertumbuhan ekonomi.

Ketiga: Menuju ke arah pembangunan sosioekonomi secara inklusif.

Keempat: Membangun dan mengekalkan modal insan bertaraf dunia.

Kelima: Mewujudkan persekitaran kondusif ke arah mempertingkatkan kualiti hidup.

* Peruntukan RMK-10 bagi infrastruktur bukan fizikal meningkat kepada 40 peratus, berbanding 21.8 peratus dalam RMK-9, tumpuan diberikan kepada program pembangunan kemahiran, aktiviti R&D dan modal teroka.

* Sebuah institusi perkhidmatan awam bertaraf dunia akan diwujudkan untuk meningkatkan keupayaan penjawat awam.

* Tumpuan kepada 12 Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) akan diumumkan Oktober nanti iaitu:

(i) Minyak dan gas (ii) Minyak sawit dan produk berkaitan (iii) Perkhidmatan kewangan (iv) Pemborongan dan peruncitan (v) Pelancongan (vi) Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) (vii) Perkhidmatan Pendidikan (viii) Elektrik dan elektronik (ix) Perkhidmatan perniagaan (x) Penjagaan kesihatan swasta (xi) Pertanian (xii) Greater Kuala Lumpur

* Satu unit khas, iaitu Unit Transformasi Ekonomi, akan ditubuhkan untuk merancang, menyelaras pelaksanaan dan pembangunan NKEA.

* Suruhanjaya Persaingan dan Tribunal Rayuan akan ditubuhkan untuk memastikan pelaksanaan undang-undang lebih teratur dan berkesan.

* Kerajaan terus berusaha untuk meletakkan Malaysia di lima tangga terbaik negara paling kompetitif di dunia.

* 1MDB akan membangunkan projek strategik KL meliputi Lapangan Terbang TUDM Sg Besi dan KL International Financial District.

* RMK-10 juga akan memastikan sasaran ekuiti korporat sebanyak 30% untuk Bumiputera dikekalkan.

* Dana berjumlah RM20 bilion akan disediakan melalui Dana Mudahcara atau Facilitation Fund bagi memudahkan sektor swasta membiayai projek perkongsian awam-swasta.

* Melalui Dana Mudahcara, kerajaan anggar menarik pelaburan swasta sekurang-kurangnya RM200 bilion; Antara projek yang dipertimbangkan ialah penambakan tanah di Westport, Pelabuhan Klang, Pembangunan Malaysia Truly Asia Centre di Kuala Lumpur dan Taman Teknologi Tinggi Senai di Iskandar Malaysia, Johor.

* Sebuah unit khas ditubuhkan di bawah Jabatan Perdana Menteri bagi memandu dan mengarah keberkesanan sistem inovasi negara serta program pembangunan inovasi sedia ada.

* Pembiayaan kerajaan kepada syarikat modal teroka awam akan berbentuk ekuiti dan bukan pinjaman.

* Dana Inovasi Mudharabah (MIF) dengan peruntukan sebanyak RM500 juta akan diperkenal bagi menyediakan modal berisiko kepada syarikat modal teroka kerajaan.

* Dana Perkembangan Perniagaan dengan peruntukan permulaan sebanyak RM150 juta akan ditubuhkan bagi merapatkan jurang pembiayaan antara pengkomersilan peringkat awal dan pembiayaan modal teroka bagi produk berteknologi tinggi.

* Undang-undang kebankrapan akan dipermudah untuk menyokong budaya mengambil risiko terhitung, menghapuskan stigma kegagalan dan membenarkan usahawan berkaliber lagi wibawa yang gagal untuk kembali aktif.

- MSTAR


Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

SEKADAR INFORMASI


Selamat petang semua...

Pada petang ni, teringin nak buat n3 lagi...kalau korang masih ingat lagi pembelajaran agama masa dulu2, apakah nama2 syurga dan neraka yang korang masih ingat?...jeng jeng jeng...saya pun dah xingat...tetiba rasa nk berkongsi dengan rakan2 pasal tersebut...sekadar informasi....

Tingkatan dan nama-nama syurga ialah :-

1. Firdaus
2. Syurga 'Adn
3. Syurga Na'iim
4. Syurga Na'wa
5. Syurga Darussalaam
6. Daarul Muaqaamah
7. Al-Muqqamul Amin
8. Syurga Khuldi 


Sedangkan tingkatan dan nama-nama neraka adalah :-

1. Neraka Jahannam
2. Neraka Jahiim
3. Neraka Hawiyah
4. Neraka Wail
5. Neraka Sa'iir
6. Neraka Ladhaa
7. Neraka Saqar
8. Neraka Hutomah



Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

NAK IKLAN NUFFNANG...

sesi meluahkan perasaan ni...



erm...nuffnang merajuk...jarang sangat keluar dh kt blog saya...
sebelum ni bila bukak jer blog terus ada iklan...
tapi sekarang?


nape jadi camni erk?
tadi jalan2 kat blog bloggerlain, rata2 dah dapat cek dari nuffnang...bestnya...
bilalah impian saya tu nak jadi kenyataan...
teringin juga tetiba posmen datang hantar cek dari nuffnang...(huhuhu...poyonyerkan)
nk citer part 2 trip Melaka tapi xde mood lagi...
Oh Nuffnang sayangku...
kembalilah dikau kepadaku.....

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

RAZALI AWANG BERKONGSI CERITA DAN PENGALAMAN

Kali ni saya taknak meneruskan lagi Part 2...teruja untuk bercerita tentang keganasan Israel yang sangat melampau!saya blogwalking tadi then terjumpa satu artikel ni...mintak copy from tuan punya tanah...thank ye izzi punya blog

Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni,share his experience.

Mesir 
Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. 
Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran... 
"Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" - Apa punya manusia ni, kata Razali Awang. 
Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza . Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Na zilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine ... 
Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir...tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah...charge naik bas 500
meter is RM70!!! 
Memang sekutu kuat Amerika and Israel . 

Gaza ( Palestine ) 
Terbahagi kepada 2 - Hamas dan Fatah...Belah Fatah ada kasino! 
Kata wartawan dari Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza ! 
Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). 
Razali kata rakyat Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie. 
Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu.. 
Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama .tapi dia mention Hashim....) 
Beautiful country, iklim Mediterranean .bo leh kalahkan Los Angeles kalau tak kerana peperangan.. 

Hamas 
Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid. Rela mati anytime.. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke
sini, adakah kita akan bertemu lagi"...like they know they can die anytime. 
Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu! 
Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh Israel ....punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata. 
Hamas ada 25,000 org..tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!! 
Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups. 
Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga. 
Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. 
Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni seorang mati, esok lahir lagi seorang bayi.. 


Israel 
Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh. 
Dia org tau
Hamas ada penembak tepat! So, diorang takut nak turun dari kereta kebal. 
Kereta kebal Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan. 
Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn... 

Rakyat Palestine 
Razali menyatakan beliau sedih melihat rakyat Palestine rebus rumput sebab dah tak de apa nak dimakan.
Kanak-kanak tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri! 
Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke...terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de.Amat menyedihkan melihat kanak-kanak menjerit kesakitan apabila kepala dijahit. 
Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit....tiada apa yg tinggal ..semua dah
jadi abu!!! Ada la nampak serpihan tulang sikit-sikit here and there...Fosforus ni  menghancurkan kulit dan tulang...Nauzubillah. 


Ada banyak lagi..but too long to write.
So,kengkawan,mari kita berdoa dan terus berdoa untuk keselamatan saudara Islam kita di sana.
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

MELAKA TRIP : Part 1

Untuk kisah pertama
Tarikh & hari : 05 Jun 2010 (Jumaat)
Waktu : Siang jer

Bertolak dari rumah hampir pukul 9pagi...Pada hari tersebut, saya bangun agak awal kerana menyiapkan hidangan nasi lemak untuk para tetamu yang turut menyertai rombongan kami ke Melaka...Kesemuanya ada 4 buah kereta dalam rombongan...Viva saya hanya dinaiki oleh adik beradik dan kaksu  jer...Tidak melibatkan orang lain.
Sampai di Bahau lebih kurang pukul 11 lebih.Sempat lagi singgah ke Kedai RM2 DAN RM1..beli sepit rambut...Siap makan tengahari di rumah bibik then bertolak ke melaka pukul 12.30 tengahari...Melalui jalan K.Pilah serta Tampin seterusnya via Highway AMJ...
Sampai di masjid tempat nak akadnikah tu dalam pukul 2.30...ada masa lagi lebih kurang setengah jam sebelum acara akad nikah dimulakan.Adik saya. Amin tu dh macam xde darah coz takut sangat...huhu....pakaian serba putih...tak lama lepas tu, rombongan sebelah perempuan pun sampai...bersama wali, imam, jurukamera dan sdare mara...
Sepanjang akad nikah dijalankan, macam2 perkara yang kelakar berlaku.Alhamdulillah...selepas 2kali lafaz, Amin berjaya mengubah statusnya menjadi seorang suami kepada Nor secara sah!menitik air mata kedua parent Nor untuk melepaskan puteri bongsu mereka yang kini telah dimiliki oleh orang lain yang lebih berhak ke atasnya...Selepas itu, sesi bergambar pula bersama saudara-mara.Selesai sahaja majlis, tibalah masa untuk makan2....kemudian,my parent pun bertolak balik.....Tapi, saya dan adik2 takbalik pun...kami kena stay...
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

NUKILAN RINGKAS


Arini..
fikiranku serabut...
Vivaku buat hal...
Almari baru kena kemas....
Sok nk g Melaka....
Kerja ONline terpaksa bertangguh....
Petang ni nak amik Kaksu....
Nak kemas baju...
ARRRRRGGGGHHHHHHHHHH
Rasa macam xcukup masa....
HELP ME...
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Esok Tak Kerja!!!

Nak tulis pendek2 jer....
Nak gtau bahawa saya akan ke Kuantan sok...hehe...
Kalau korang nak tahu, saya ni kan...jenis yang xley tenang n duduk diam bila ada something yang saya nk tapi xdapat lagi...fikiran ni resah jer....
Sebenarnya saya nak g tengok/usha almari baju yang besar tu...harga dalam lingkunagn RM700++ senang nak sumbat semua dalam satu tempat jer!
Harapanku agar ada ar almari bsar tu yang berkenan di hati...
nak kemas baju kat almari baru sebelum g kenduri Sabtu ni...semangat x saya????
Mata pun dah kuyu2 jer ni...nak baca info apa yang patut dulu....selamat malam semua...esok saya tak kerja...jgn jeles yer....
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

TIP TINGKATKAN TRAFFIC KAT BLOG

mesti korang seme nakkan traffic yang camni kat blog...

ha...percaya atau tidak...tu terpulang pada u alls...saya hanya manusia biasa yang boleh tunjuk jalan dan berusaha....xkan korang nak duduk diam jer...jom cuba...insyallah 1 000 000 visitor datang nya......

Jom kita ramai-ramai bloger-bloger cuba trick kat bawah, benda ni pon saya dapat dari page 
Blog Tittoon Thanks kepada anda dengan tips ini.

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.




PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.


2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie....

  1. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
  2. Cara hidup baru abad 21
  3. Bila Aku Menulis Blog
  4. ~ApekpunyaBlog~
  5. My Big Family & Friends
  6.  ABCMILO
  7. matdin (orang paling terkenal hehe…)
  8. MSR @Blogger
  9. tengku nizam
  10. mizz shizu
  11. Myself V3 Me &
  12. Blog Hanz
  13.  BeMie's WoRLd
  14.  Bingkisan Naluri
  15. Ini Blog Lynn Strawberry
  16. BLOG ANDA.....
4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak...

Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...

Kenduri Melaka

salam semua...
setiap hari kita kena update blog kan...tip dari kak dahlia...semoga nuffnang anggap kiter ni rajin dan aktif..nanti barulah dia  kasi kuar iklan kat kita pny blog!

Untuk petang ni, tiada kisah yang hendak dicoretkan...just nk gtau yang minggu ni kami sekeluarga akan ke Melaka untuk perkahwinan adik...so,bizila menempah baju nak pakai....semalam saya kuar ke kuantan sebab nk cari baju siap  nk pakai kenduri sabtu ni...mujurlah ada yg murah...pastu beli kain nak tempah baju untuk kenduri belah saya plak!padahal minggu depan jer....tukang jahit kata sempat....Kali ni saya buat baju kurung moden...bukan apa..dah bosanla ngan baju kurung...nk buat kurung riau tapinya rasa macam gemuk jer kalo pakai....hoho...kalo kurung moden tu, ada body cket....biola xramping cam pinggang kerengga pun...janji xnmpak gemuk!Untuk kenduri di Melakani, kena siapkan 3 pasang baju coz untuk akad nikah lagi...malam berinai lagi...then hari besor....leceh kan...nk wat gane...keputusan di tgn pengantin...

Rasanya tiada apa nk dicoretkan...nk citer kisah  keter...tapi gmbar xambil lagi...kena tunggula apakah perubahan yang telah saya lakukan minggu lepas....jeng jeng jeng....Nk kena siapkan report bulanan....kang kaksu tipon,payah lak...huhu
Blogger Templates
Blogger Templates
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...