Kertas Kerja



Erm...semalam pengerusi belia datang umah aku..kna buat jugak kertas kerja nangka madu tu.. xnka buat tp....kesian plak kt diorg....lagipun aku akn perlukan diorg jugak nanyi untuk aktiviti aku di masa akan datang. Apepun aku fikir positif jela..menambahkan kemahiran aku dalam penulisan proposal.sennag nanti kalalu kau nak buat proposal sendirik!!!hehehe...
Pagi ni aku dah siapkan 15 percent kot proposal tu...aku just edit2 jer...smbil2 cari info lagi pasal nangka madu tu..kerjanya xdelah susah sangat cumer.....M.A.L.A.S yang bertandang dalam diri ini.....shuhhhhhhh......kena halau jauh2!!!

malam ni plak ader meeting belia...nk g ke x erk?mcm malas2 jer tapi...............hua hua hua.....segan jugak kalu xgi....tengokla malam kang erk...kalo rajin aku g ar....

Dahla esok bajet nk cuti tapi macam xlepas jer....sakitnyer hati....tp pedulia per kan....hehe



Read more ...

laguku

arini adalah hari semangat buat aku....nk tau sbb per?sebabnyer aku rajin buat entri tuk blog ni ha.....hehehe
bukan senang tau nk menuleh,mencari idea....kali ni aku nk share pasal sebuah lagu yg aku rasa sgt2 menyentuh hati....lagu ni dah lamer tapi aku baru nk amik pusing....beserla....
liriknyer macm nie.....lagu ni slow sentimental jer...aiman yg nyanyi....xkenal pon penyanyinyer macam ner....

Cinta terakhir

Kau Cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
menafikan kasih kita…

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia…

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir…

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan….

link nk download lagu nie :


http://www.mediafire.com/?d4dm1gdm323


inilah rupanya penyanyi si aiman tu....dier ni daripada akademi nasyid sebenarnya.mukanya mcm kebudakan cket kan...cute jer....(mcm aku) hahaha...mesti ramai yg gelakkan aku!!!!! okeyla....sesi nk buat header and background....tgh mood rajin nk edit2 gambar....nk hasilkan sesuatu yang kreatif konon2nyer....sekarang ni adala 3 org budak yg sdg guna pc kt dalam....sebelum ramai datang nk guna pc, aku amik kesmpatan menuleh blog ni....lagipun laptop aku bengongler....xley nk edit2....sakit hati betol tau...
Read more ...

Burung


Pagi tadi aboh telah berjaya menangkap seekor burung yang boleh berkata-kata tau!!! antara perkataan yang burubg tu cakap 'OK'...'BODOH'...'B*B*'....huhuhuhuhu....burung tu matbe terlepas dari tuan punya yang belanya....dia bertenggek kt pokok rambutan di tepi rumah aku sebelum dia masuk ke dalam rumah.....susah jugak nk tangkap burung tu asalnyer...tetapi...akhirnya...dia tewas!!!!hahahaha....

aboh tgkap burung tu sebab xnk bagi kucing kt umah tangkap dapat santapan free plak...oleh yg demikian, aboh berusaha menangkapnya sebelum disedari oleh 2 ekor kucing di rumah aku yang sememangnya sentiasa menginginkan santapan yang sungguh menyelerakan...
Aku tringin nk bela burung tapi mcm xde komitmen jer.....kang mati plak burung xmakan n kurang belaian kasih sayang!!!xbaik plak kan.....so biarlah burung hidup bebas berterbangan di awan tinggi.
Baru aku tringat....burung ni juga digelar burung tiong...nama saintifiknya Acridotheses tristis.....aku tgk kat wikipedia....
Read more ...

FC Sanitary

Adoi.....sakitnyer perot....itulah yang perlu aku tempuhi tiap2 bulan slagi belum menapous.hahahhaha....ader kawan aku syorkan guna pad berubat yang herba tu tapi lum bksmpatan lg untuk membelinya....


update....
hihihi...akhirnya aku dh membeli pad yang berubat tu...korang nk tengok gane rupanya....inilah dia....
Secara ringkasnya, fungsi utama Pad ini adalah:
  1. Merawat dan mencegah sengugut,keputihan,kegatalan faraj.
  2. Merawat dan mencegah buasir.
  3. Mengeluarkan darah beku dalam rahim (sangat sesuai untuk wanita lepas bersalin).
  4. Merawat jangkitan kuman pada faraj,pundi kencing dan usus besar.
  5. Mengawalatur kitaran haid.
  6. Menguatkan rahim dan menghilangkan kepanasan badan.
  7. Membuang angin dalam perut.
  8. Menghilangkan sakit sendi,pinggang dan otot terutama ketika haid.
  9. Mengurangkan bau darah haid dan memberi keseselesaan.
  10. Mengecutkan rahim dan menyuburkan rahim sesuai untuk wanita yang sukar hamil.
  11. Mencegah dari risiko kanser wanita seperti kanser rahim,servik,ovari, endemetriosis, fibroid,sist,payudara dan masalah dalaman wanita.

    bagi kawan2 kat luar sana, korang tryla guja pad ni sebab dalam berita aku pernah terbaca yang tuala wanita biasa tu dibuat dari kertas terbuang dan risiko kanser rahim dll aku xpasti memang tinggi kalau guna yang biasa tu.
Read more ...

Blog vs karnival

Erm...arini seharian duk mengedit blog.letih....rehat pun kejap jer lunch td.xpela...janji berbaloi-baloi2...huhu...seronok buat blog ni...tmbah2 kalo ader idea yang mencurah2!!!Harap2 karnival aku dapatlah top 3....leh enjoy...hehe....saper xnk duit kan?????skang ni tunggu surat jer dr MSC untuk program kat Cyberjaya tu...aku rasa nk dpt no.1 tu mmg jauh skali ar...xkisahla no.bape pun, yg pnting aku dh belajar byk perkara semenjak berlansungnya karnival tuh!!!pengalaman wooo....ssah nk dapat kat maner2.....nk balik umah dah jap lagi ni. Budak2 pun aku dah mintak diorg balik sejak kul 5 td lagi. Bukan aper,diorg tu terlalu ceria r....aku xley nk cncentrate wat blog karnival aku tu ha!! Mata dh ngntok2 ni. Jam pun sudah menunjukkan kul 6...masa untuk balik ni. Tadi Kak Elain ada tipon cakap pasal kena wat presentation untuk manager2 baru a.k.a adik2 PIK ar bulan 2 nnti. ADOiiiiiii.....aku ni maleh btol bab nk present ni. Cukupler maser zaman U jer..Zaman kejer pun kena gok erk...
Read more ...

"dak kecik"

ni maser umur dier dalam 2 minggu kot.Lupela...muka dier macam dak laki.hehe

Maser ni muke dier terok...sian dier kena gatal2.tp dh ok skang..

Kali ni nak citer psl sorg budak cute ni...hehe...namanya Nur Khairunisa Humairah Binti Mohd.Khairul Anuar. Panjang gler nama penuh diakan...Akuler yang bertanggungjawab buh namer dier pnjg2.mak dier plak ikut jer...akceli kitorg mmg xde cari pun name laki amser ibu dia ngandung dulu...padahal xscan pun n xtau pun anak yang akn dilahirkan tu pompuan... mak dier trimer je.....

Dier ni ank sdare aku yang first dlm family aku....Ma ngan aboh mmg suker gilerla dpt cucu...pompuan lak tu.Maklumler ader ank pompuan sorg jer...tu pun berpuluh thn yg lalu.... huhuhu....kalola si nisa ni dah beso, leh aku suruh dier basuh pinggan ker....basuh kain ker....sapu sampah ker....hahhaha...nnt aku nk train dier jadi sorg yg rajin ekmas umah macam aku(poyo jerkan...)

korg tengokler gambar2 dier start umur sehari hinggalah kini.....dah 4 bulan 1 hari....erm...rindu kat dier....arini dier xikot mak dier jaga kedai sebab dia demam....tp kan korg nk tau x...even dier demam pun dia xmeragam pun tau!!memang spesis budak baik ar katakan....xsempatla nk upload gmabar dier lagi byk2....sok ar yer aku update..
Read more ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...