TQ Cikgu Dahlia : Fenomena Lynn Azlina

Masih ingat x saya join projek Disember Cikgu Dahlia tu?


Arini adalah permulaan untuk projek tersebut. Saya adalah blogger 1st yang telah direview oleh kak dahlia. 


Antara komen2 membina yang harus saya ikut adalah :


1. kaler blog ni yg nmpk semak!hehehe.perasan jugak. pasni saya nk buat tema lain. yg pasti ada kaler putih!nantikan pembaharuan dari saya yer.
2. pasal url blog.mmg diakui ar sgt mudah nk salah eja.entahla naper pilih nama strawberry-lynn masa tu. xper.pasni kalo menang domain dari mana2 contest yang saya join saya akan pilih nama yg semestinya simple dan mudah nk eja.
3. pasal taip post. saya mmg suka isi titik byk2. entahla naper. cambest lak. pastu suker centerkan. okla mulai entri ini, saya xcenterkan dah. ok x kawan2?
4. hasilkan isi or content yg more to seo. yang ni tgh duk belajar lagi. xbaper nk paham sgt psl seo ni. kena tny blogger otai2. kak, tolong ajarkan leh?
5. pasal widget. nnt saya aturkan semula.tgh sibuk ngan giveaway dan contest.


Apapun saya sangat berpuas hati dgn segala teguran yang telah diberikan oleh kak dahlia. saya ni sebenarnya dah lama jadi silent reader kat blog dahlia journal tu sbb masa awal2 dulu sibuk ngan tutorial! dulu di awal2 kemunculan mmg xkomen, just baca2 entri blogger tp skang saya dah start mengkomen2. tak terlintas pun nk terasa hati tau. suker sangat2 lagi adala...
untuk cikgu dahlia,


SEMOGA DENGAN ADANYA PROJEK SEBEGINI BOLEHLAH MENOLONG BLOG SAYA NI STABIL SIKIT. LEHLA UV > 1k ker sehari! baru best nk tengok analytic nuffnang





10 comments:

  1. sy singgah sini sat baca sapa lyyn azlina :)

    dari blog cik Dni td hehe

    ReplyDelete
  2. tahniah lynn..bagus attitude lin ni...baru la cepat maju kalau sume blogger sanggup ditegur mcm ni kan ?

    erm..bab kaler putih tu..mcm kenal aje ! hehehe...betul,percayalah ckp sis,kaler putih ialah kaler yg selamat ! ;)

    ReplyDelete
  3. tahniah menjadi org pertama direview, by the way masuk your blog melalui dahlia

    ReplyDelete
  4. aie dh bace ptg td kat blog DJ..tahniah lynn..
    haaa aie nk tambah lagi satu.. klau lynn xkesah la.. sbnrnya klau lynn tukar tulisan kat en3 ngn kaler putih, nampak lagi menarik..cube lynn tgk blog2 yg gempak mcm DJ,Eyriqazz,Mel,etc, majoriti gune putih cz lagi mesra pembace.hehee

    ReplyDelete
  5. @darkbatman

    tq komen yg sgt membina tu..terfikir nk tukar...nnt lin try...thanks juga sudi lawat n komen...

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan
    dari blog DJ

    ReplyDelete
  7. Anastasyea pun datang nak tgk blog lyn dr blog cikgudahlia .. nak bagi komen sekali boleh kan! =)

    1. Kurangkan panjang sesebuah blog. (dari header -> footer) Ini kerana .. lagi panjang blog tersebut .. lagi berat blog tu nak loading ..
    2. Buangkan gadget/widget yang tak perlu. [Lynn kena fikir dulu ... pembaca guna tak benda nie. Kalau rasa tak perlu .. baik buang je]
    3. Warna dah cantik .. kalau boleh selaraskan lagi warna tema tu. Kalau nak senang .. ambil je warna putih =)
    4. Bahagian Contest, Banner kawan2, dan Award .. cuba asingkan. Kalau boleh buatkan satu pages untuk setiap satu. Baru blog Lynn boleh bernafas sikit.
    5. Gadget Rakan Blogger - sila setkan untuk tunjuk 5 atau 10 sahaja. Boleh jimat space ..
    6. Setuju dgn pendapat prof hafiz .. kalau boleh Lynn gunakan sidebar 2 columns. Lagi tersusun.

    ReplyDelete
  8. @a n a s t a s y e a

    orait...sukernya orang komen2 blog ni...dlm proses ke arah pembaik pulihan blog pasni...

    tq astasyea

    ReplyDelete
  9. tahniah lin..
    lepas ni nak tengok makeover blog lin.. mesti besar-besaran punya... ;)

    btw, kakyong sampai ari ni x brp faham pasal seo...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...