Mandi manda kat Air Panas Gadek

Ini cerita semalam sebenarnya...Kan saya berada di Tampin bercuti ke Melaka. Jadi, semalam adik saya membawa saya dan family bermandi manda di Kolam Air Panas Gadek yang terletak di laluan Tampin-Melaka
Kitorang g sana pun masa tu dah pukul 10.30pm! Dahla tengah syok2 layan Anugerah Skrin dengan pengacara yang best2 tu...Nak buat camna..adik bongsu saya tu ha bising tny bila nk g...selagi xg, selagi itulah dia duk tanya2 kitorang ni daripada petang tu lagi! Perjalanan dari Tampin tu hanya mengambil masa lebih kurang 30min kot...Ramai rupanya yang sedang bermandi manda. Selama ni kitorang hanya lalu jer tapi malam tu nak tryla sebabnya adik kata syok! bila dah berendam air panas tu sure2 balik lena giler tdo! Tapi, memang lena pun saya tido malam tadi...haha...penat badan kot...Aboh ngan adik2 jer yang berendam badan...Saya, ma dan Nor (adik ipar) hanya merendamkan kaki serta betis jer...Sambil2 tu layan Anugerah Skrin kat sana. Kalo tau diorg bukak TV3, sure2 awal lagi kitorang dah kuar g Air Panas Gadek tu!ishhh....
Lupa...bayaran masuk RM4 untuk dewasa dan RM2 kalo kanak2..Air kotak kat sana mahal! RM1.50 sekotak...Kan biasanya RM1 jer...Kuih pau RM1.50 jugak...
Xde amik gambar pun kat sana...Tapi, okeyla tempat tu nk rilex2...nk rendam kaki...banyak kolam disediakan...
gambar2 kat bawah ni sumber dari google


pintu utama nak masuk dalam...


Kat kolam ni ar kami memanjakan diri...penuh giler semalam!

antara kolam yang ada untuk merendamkan kaki

itulah dia tv yang menyiarkan Anugerah Skrin malam tu

Air Panas Gadek ni dibuka 24jam tau! Pukul 3 pagi pun ada orang datang mandi...
Kalo nak ke Famosa Resort tu, singgah2lah sini dulu...Itu kisah malam, kisah hari krismas pula di bandaraya Melaka...sungguh menyiksakan...






2 comments:

  1. wah..bukak 24 j tu...tak pernah smpai lagi tempat mandi-manda ni..tp me pernah pegi cuti2 a famosa resort tu :)

    ReplyDelete
  2. x pernah pegi lagi air panas tu..nk pegi asik x jadik je...
    skrg dah makin jauh sbb family da x duk area sana lagi da...huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...