Kembali sihat...Melayang RM50!

Alhamdulillah...setelah hampir 3 minggu menanggung sengsara pelbagai bunyi yang menyakitkan hati, maka semalam...dengan rasminya saya mengisytiharkan bahawa incik viva saya sudah sihat sepenuhnya...


Ni yang jadi sayang semula ni..nak make up kasi power sikit luar dan dalaman! Tengah kumpul duit nuffnang ar ni..nampak sikit apa saya buat dengan duit tu nanti..(berangan lebih ni..) Pagi smlm saya antar keter ke perodua kul8.30 pg!mujurlah umah adik ipar tu dekat jer ngan p2..bangun lembat pun sempat lagi! dah siap anto tu balik semulala ke umah adik...dalam kul11 tu, en.nizam p2 tipon kata incik viva dah siap...
so, dngn rasa excitednya saya g amik incik viva tu...Bukan apa, xsabar nk tahu ada lagi x bunyi2 yang amat menyakitkan ati tu...alhamdulillah...dah hilang semua! p2 tukar arm dan bearing tayar depan belah kanan! barulah seronok nk drive...hehe


Tapi....
Stereng senget! Kena g alignment tayar plak...sbb dah usik tang kat tayar tu ha. So, saya pegi kedai tayar cina kat jalan lim hoe lik...xde orang pulak...ermmm...malas nk g tempat len da...tunggu kejap dalam 10 min sampailah cina sorang tu..dia baru balik dari test drive keter...
Ingat baru nak save duit just buat alignment tayar jer tetiba cina tu kata kena adjust chamber coz dah lari masa pasang bearing kt p2 tu! hermmm....apo nak dikato...
So, total alignmnet tayar+adjust chamber = RM50!
Kalo x.alignment jer baru RM15! Xperla..demi incik viva..sekarang saya sangats ayang sama itu incik viva sbb dah ebst semula!hehe
Lepak kat kedai tayar ni rasa nk tukar rim jer..hahaha...


Riam yang menjadi pujaan hati

incik keter sdg diperiksa

pujaan jugak ni...

saja posing ngan sport rim!

oh incik viva sayang...

inilah cina tu..ok...sng kire...

time balik!suka hati sbb incik viva dh sihat...


1 comment:

  1. wah gambar thumbs up kat sebelah rim tu ada gaya cam bini tokeh kedai spotrim la...ngeh...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...