Emas Oh Emas!

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?


Jika dulu lagi saya sedar akan kepentingan pelaburan emas ini, mesti dah jadi MAMI JARUM saya ni. Tapi, apakan daya, sejak 4-5 bulan yang elpas baru saya sedar emas ni boleh menjadi pelaburan yang sangat menguntungkan! Saya bersama ma serta Nor (adik ipar) g Pekan sabtu lepas. Saja nk g pasar borong pastu jalan2 jerla. Lagipun Nor lum penah sampai lagi ke Pekan. Dahla ujan tapinya semangat jugak nak g sebab dah lama xg cuci mata kt pasar borong tu.
ni kat pasar borong! ujan renyai2 namun ramai jugak orang..next time sayacaptured view kat pasar borong ni yer
ini gambar kat kedai emas tepi sungai. kedai ni share ngan kedai jam! adik beradik kot tokeynya.Orang tempatan pggl kedai emas raja!xtaula naper.tp org kata emas kt kedai cina ni elok dr yg len.entahla...


ni ma n nor! tgh usha2 gelang tangan

saya suker bergambar!haha..adik saya menyibuk!

antara koleksi emas yang ada di sini. Oh yer! saya ada tempah cincin kat sini. byr rm50 sebulan..hehe emas pun leh hutang tau!

inilah tokey kedai emas diraja ni. saya lebih suka berurusan ngan husband dia sbb leh tawar lagi murah!

Abeh urusan kat sini, kami berempat menuju ke kedai emas lain pulak! sesi jalan2 cari emas!haha
akhirnya....

Saya telah menggantikan gelang lama saya ini dengan yang baru di Tukang Emas Husin! Yang bestnya adalah gelang lama saya ni dibeli dengan harga rm250++ dulu (kira-kira 8 tahun yang lalu) tapi saya dapat jual dengan harga RM810! Sangat2 berbaloi! 
inilah gelang lama saya tu.
GELANG BARU? XSNAP PIC AR..next entri k!

Oh yer! harga emas kat kedai diraja tu = rm150!
kt kedai emas Husin =rm138 jer!

nota : saya suka pegi kedai emas skang! saya nak ebli subang yang bergayut2 pasni...Hajat hati nk ebli jongkong emas! tgh menyimpan duit ni...haha



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...