Hari Yang Menguji Kesabaranku...

Pagi tadi  g anto my adik yang kena chicken pox kat mrsm trolak. Pergi dgn keter kwn adik yang kat Tampin sbb my dad's car cam xbaper nk ok! Keter best dah..turbo! perjalanan ok sehinggalah kami berenti kat hentian slim river sbb adik nk tukar baju sekolah...Start pada tu barulah tahu minyak itan bocor...kira cam terok jugakla...mujurla adik tampin tu bawa minyak itam dari umah tadi...teruskan perjalanan ke bdr slim river nk beli minyak itam backup! Lamer jugak duk kat sek adik sebabnya cam xbaper berani nak jalan risau jammed keter! Plan tukar keter ngan kawan Ami yg kejer pomen kat sg.buloh...dia kata dalam kul3 baru leh g kt kitorang sbb ada kejer nk setel dlu..xperla...daripada nk tambah2 myk itam tu..mahal weh! dah beli 2 gelen nk sampai ke sek adik tadi...huhu
Kemudian, kitorg teruskan perjalanan nk balik smeula ke Tampin secara slow2...keter tu ada warning kalo myk itam kurang...lalu jalan lama jer mula2 tu pastu masuk highway kut tjg.Malim...pastu..saya dah tdo sbb penat n ngantok..tahu2 berenti kat Hentian Rawang! Kat situlah bermula kisah kesabaran kami sekeluarga...
hampir 3jam kami menunggu kawan ami sampai...sabar jerla..dah mintak tolong orang kan..dahla xtau apa2 citer budak tu katner...bila call tny katner..katanya da on da way..2x call jwpn sama..padahal dari Sg.Buloh jer...dahla nk call asyik xdpt..cuaca pulak ujan jer....mmg puas sgt mneunggu tadi..last2 dah bosan tunggu, kami kira nk tawakal jerla jalan ke depan lagi kot2 ada petronas nk beli myk itam lagi wat tambha! mmg parak giler2la myk itam tu...kuar jer dari hentian rawang tu, tetiba myvi putih tahan kata kwn ami ada kt belakang...hey! mujurlah kitorang xjauh sgt lagi....budak tu nmpk keter kitorang...
Kat tepi highway kitorg bertukar keter...Amik perdana lak...budak tu amik semula keter yg kitorg bawak tu bw g bengkel...
Sebenarnya dg ringkas sgt2 citer ni...nk gtau betapa siksanya penantian 3 jam lebey tu tnpa khabar yg xpasti...Seharian kat atas jalan jer arini..penat gilerla...
Samapi tampin kul8 tadi terus g makan..sian kat adik nk kejer 24jam sok! sekarang ni semua orang dah lelap keletihan..saya jer yg nk lepaskan rasa kt blog dulu...
Pasni nak tdo sbb dah penat sangat2...sok pagi nk bertolak balik ke pahang pulak!
salam...

1 comment:

  1. aduh mmg pnyeksaan klu tungu org kn.suzie mmg xske tungu org...skit ati..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...