Tutorial Buat Link Kat Dalam Post

Salam...ish ish...macamla pndai sgt erk nk wat tutorial...akceli lin buat n3 ni khas utk silli iess yang bertanyakan camna nk buat...



okey iess, utk blogger len,korang pejam mata jerla yer...iess ikut jer step camni yer...

Mula2 bila dah masuk kat dashboard..dah tuleh n3 tu, let say iess nk buat KLIK SINI tu pegi ke blog iess yer...senang jer...

1. Iess highlighted jer word yang iess nk buat link tu camni...


2. Bila dah highlighted tu, iess klik Link  yang ada kat atas tu...nanti popup camni...masukkan link  yang iess nk bila kita klik word tu g maner...(alamak..ayat tunggang langgangla...)harap iess faham yer...

3. Bila dah tekan OK tu, tara...jadila link...Word tu akan bertukar kaler biru...


bila dah siap n3 iess tu, publish jerla...preview dulu ker..nanti iess try yer...

Kantoila xreti nk buat tutorial...sori yer iess..kalo xpaham jugak, tny jerla yer...










1 comment:

  1. heheheh akak tumpang baca .. dan x paham punnn hheheheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...