Rumah Contoh Desa Sri Semarak

pagi tadi cam bizi jer..menyetelkan urusan claim insuran dan bil2...lepak2 jap kat ira..diala yg mencetuskan pasal beli umah ni...dia dah booking corner lot...umah tu kat Muadzam Shah..
So. saya dgn penuh excitednya selepas mndgr citer beliau, saya pun ajakla my parent g jenguk umah tu..padahal masa tu ujan lebat tau! Perjalanan ke muazam tu hanya mengambil masa 30min jer...Dapat tgk kt dalam umah tu..seme ber tile dah...ok sesangat!ruang tamu pun luas..bilik ada 3..seme luas2 tau...harga min 125k...kalo dapat lot tepi tu,mmg syok sgt2 sbb tanahnya sgt luas!
alamak..mesti korg xbest nk imagine gane...luper sesangat nak amik gambar tadi..jap nk google...kot2 ada...sabtu jer dibuka tuk tempahan dan jualan...oh yer!perumahan ni teres setingkat...kawasannnya bukan berbaris2...tetapi membulat..hihi..faham ker erk..
Pastu yg best kwsn tu meriah!kiri kanak umah2 kampung..depan sekolah,tadika,kedai...bestla...felda properties punya...


petikan dari felda.net.my


"Selain daripada itu, FELDA juga menjalankan projek perumahan komersial di kawasan seluas 3.42 hektar iaitu pembangunan semula tapak rumah kakitangan FELDA yang dikenali sebagai Desa Semarak di Bandar Muadzam Shah, Pahang. Projek ini bermula pada 3 Julai 2006 yang melibatkan pembinaan 125 unit rumah kos sederhana dengan anggaran kos projek bernilai RM9.4 juta."

2 comments:

  1. syok tu kalau dapat rumah yg mcm tu...meriah..tak la sunyi sangat....

    lagipun beli rumah tak rugi...menguntungkan lagi adalah

    ReplyDelete
  2. btl tu,dpt dok rmh sndri lg best...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...