Oat krunch munchy's

hahaha..jgn marah yer..cam xde entri len nk pos erk...

saya bukan promoter tau! just nk share biskut ni ha...
Biskut Oat Krunch..Sy try rasa sbb biskut ni hi fibre...aritu saya kena paksa makan oat perisa strawberi tau...uisshhh...mmg nk terkeluar balik jer..so, sy gatai tgn try beli oat jenis biskut lak! mmg sedapla...
saya beli perisa chunky organic hazelnut...ada macam2 lagi strawberila..blackcurrentla...skangni tgh makan biskut tu ar coz tetiba rasa lapo...minum plak ngan air soya! skang ni saya nk jaga cket pemakanan saya..xnkla men hentam jer dah makan macam2..tetiba rasa kasihan kat perut saya yg kena terima macam2 makanan yang perlu dielakkan...pakcik,pinjam gambar yer...kamera xde baterila...mls nk amik ngan henfon coz nng nk kena transfer plak...leceh jer...

dalam kotak tu ada 7packs kecik kt dalam macam gmbar kat atas ni ha...dalam pek kecik tu plak ada 3keping biskut!besttttt....

Ni ar perisa yang ada..kenyang da...blaik kang melantak nasi lak!hahaha..caner nk diet camni erkkkk
 saya mula mengenali biskut ni sbb adik saya si Pian tu ha yg suker sangat beli bawak balik hostel dier...lagipun biskut ni jenis oat...

meh baca sket entri cilup ni anyzin

Oat mengandungi serat larut yang secara aktif menyerap dan membantu menghapuskan kolesterol berlebihan yang boleh menyumbat arteri anda dan menyebabkan penyakit jantung.
Pengambilan oat membantu menurunkan tahap kolestrol dan akhirnya menjadikan jantung lebih sihat!
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa pengambilan oat secara tetap benar-benar berkesan untuk menurun dan memperbaiki tahap kolesterol.
Menjaga kesihatan jantung anda adalah semudah mengambil oat setiap hari.
Sebagai contoh, Quaker Quick Cooking Oatmeal dan Quaker Instant Oatmeal bukan sahaja boleh dijadikan sajian makanan yang berkhasiat dan mengenyangkan, malah ia juga memberikan banyak manfaat kesihatan
Oat mengandungi lebih banyak kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink, kuprum (copper), mangan (manganese), tiamin dan vitamin E berbanding makanan bijirin lain seperti gandum dan rai.
Seperti buah-buahan dan sayur-sayuran, oat mengandungi fitokimia yang merupakan bahan kimia semula jadi dalam tumbuh-tumbuhan yang membantu menentang penyakit.

Oat ni mmg byk khasiatnya...sbb tu saya nk jadikan oat as my meal plan jugakla...



1 comment:

  1. salam kenal lynn :)
    sy pun suka biskut ni..yg hazelnut sedap kn..emmm..hihi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...