Booking Umah RM1 JER!

Tadi saya sempat jenguk pameran perumahan yang MAPEX tu...ada macam2 jenis  rumah dan harga! Tangan ni gatai jer rasa nk booking tau! Nak tahu x? ada company yg tawarkan harga booking serendah rm1! Macam xmasuk akal jer kan...MIntak maafla...xsempat nk amik gambo td sebabnya si Nisa tu meragam....dia menjerit2la...jadi camtu sebab dia ngantok!hehe...Nak citer pasal umah ni ha...saper ada experience pasal nak beli umah ni erk...tolongla sikit...nk sgt buat pelaburan umah...


Perkara pertama terlintas ni nk g pjbt SUK nk dftar tuk umah kos rendah tu...bukan apa..nk buat sewa jer...tuk pelaburam jangka panjang...boleh thnla harga rumah skang erk...Rumah tere kos sederhana paling murah tgk tadi rm105k! tapi byk yg kena bookingla...pastu byk yg masih dlm pembinaan...nk google2 dulu pasal umah baru decide nk pilih yg maner...belambak giler amik kertas2 tadi...dah buat pilihan umah maner yg agak2 nak..hihi...rasa nk duk umah sendirila...

4 comments:

  1. erm ada rezeki lebih bolehlah mula cari rumah sendiri nanti senang masa akan datang...

    ReplyDelete
  2. murahnya!!! tapi mesti ada syarat-syrat kan kan?
    hah..apa lagi, belikah rumah sis, boleh sy menumpang..ahaha

    ReplyDelete
  3. katne pameran tu?sampai bila?

    ReplyDelete
  4. nak beli rumah yer.. buat survey byk2 dulu..

    1st, check kawasan perumahan tu, kemudahan awam/tel/lertik/air/jaln raya semua ok tak..

    2ndly, check syarikat pemaju.. bior le yg established & ade sejarah/rekod yg baik2 belaka, jd kalo nak booking rumah yg masih dlm pembinaan, kuranglah sikit risiko rumah tak siap

    3rd, ade sikit duit dlm tangan 10-30K (termasuk duit epf yg boleh dikeluarkan), kot2 la nak buat renovation ker.. ikut bajet masing2 la kan.. kalo di Ipoh ni.. 30K tu dah sgt lumayan..

    4th, pinjaman bank.. kena find out the best offer in term of rate, tempoh pinjaman & byrn bulanan.. kalo buleh jgn le amik pinjaman sampai usia 60 tahun.. bank jer yg untung lebih..

    5th, bersedia dgn segala angan2 untuk mendeco rumah baru... ;)

    all the best..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...