Vivaku sayang brake pad

Pagi tadi saya g bengkel En.Sham mintak tolong dia tgkkan naper viva saya ada bunyi2 time pagi...bawa nisa sekali...sian nisa..dia demam...En.Sham test drive tapi xdpt detect pun coz dah xbunyi...hehe

Bersama viva sayang

Dia ajak saya nek skali test kot2 saya ader dgr...saya pun xder dgr...selepas explain itu ini. maka, tahulah En.Sham naper bny2 tu...dia kata maybe brake pad cozbunyi gesel2 pastu kalo tekan brek hilang bunyi tu...lagipun time enjin xberapa panas baru dia bunyi...mean pagi2la...pastu masabalik kejer lunch coz park  lamer...So, dia pun bukak brake pad gosok2  kasi hilang pasir..katanya lagi brake pad ni orang pakai smpei lebih 100,000km...Viva syg sy tu baru 50,000km perjalanannya...Luperla nk snap gambar maser kat bengkel tadi..nk wat research cket pasal brake pad ni kat google...jap eh..


Ni ar mendenya...brake pad..lekat pada disc tayar tu ha...

Ini yang saya dapat info dari forum2

brake pad perlu tukar bila kite rasa brek kurang cengkam @ bergegar....
antara punca braking gegar ialah-
-brake pad surface da x cantik
-disc brake surface da x cantik

info dari forum mesra

dalam sebuah kereta 'brake' merujuk pada brek kereta. manakala 'break' tidak bermaksud apa2 tetapi pecah.
brake pad ialah pelapik brek yang menekan brake disc dan perlu ditukar bila haus
brake disc merupakan rotor berbentuk piring di mana brake pad ditekan untuk mewujudkan geseran utk memberhentikan kenderaan.

parking brake (hand-actuated atau foot-operated) selalunya beroperasi ke atas roda belakang. so bila kereta bergerak tetapi parking brake tidak dilepaskan, kemungkinan ada kerosakan serius adalah minimum. kerosakan boleh terjadi sebagai kesan dari overheating yg boleh mengakibatkan burnt.

tetapi pemeriksaan adalah perlu. tidak semestinya perlu tukar apa2. sebaiknya bawa ke mekanik dan minta dia periksa brek. itu saja. bila anda mula bercerita macam2, anda menjerat diri sendiri. mekanik akan cari jalan untuk suruh tukar itu dan ini.

tanpa perlu bercerita apa2, jika mekanik lihat tidak ada apa2, maka anda berjaya menyelamatkan diri dari di sembelih.

jenis2 kerosakan brek
1. kehausan pada brek pad atau kekasut brek (jenis gelendong)
2. kebocoran (luar) pada pam silinder
3. kebocoran (dalam) pada master pam
4. kerosakan booster vakum yg menyebabkan brek perlu ditekan kuat


Blogger Templates
Blogger Templates

2 comments:

  1. salam..
    oo.entri perinagtan.tak tukar2 brek lagi

    :D

    ReplyDelete
  2. ok paham..hehe

    =)

    jalan2 cni....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...