Suka-suka Kueh Ramadhan

Arini ar rajin...hahaha..naper erk?sebabnyer saya sangat rajin nak menaip dan mencari idea untuk meluahkan kat blog ni.Untuk post yang ke-4 kali ni, saya nk upload gambar2 kueh mak saya buat tu..kan saya ada buat post kisah ramadhan; apa yang mak saya jual kat bazar a.k.a param...(opss silap!bukan ma jual,buat key suruh orang jual jer...)Mari saksikan satu persatu...ha!ada yang spesel...saya pun ada buat something jugak untuk jual tau!erm..nk citer n3 lainla yer...aci x?haha
Ini cucur badak yang baru jer pas goreng...sodapp..baunya pun umphhh!


ni plak kueh koci yang masih berada dalam periuk kukus...panas wapnya tau.


kueh ketayap yang dibungkus dengan plastik agar tidak melekat antara satu sama lain.Time panas, sangat terliur dengan kueh ni...aromanya sangat mengancam!


Kueh lopeh ni masih belum disalutkan dengan kelapa..nampak xbestla...hehe...tapi bila dah bersalut tu, ada plak air gula merah kat tepinya,konpem korang terliur tau!terasa plak manis2 kueh ni...best jugak...dulu, ma buat balut2 ngan daun pisang pastu potong ngan tali...lagi best tau...

Itu jela hidangan kita pada petang ini yer...pasni nk citer pasal makanan ni..minat sangat makan...kalernya putih bersih....apakah ia?xkeras...lembut2 jer...teka2....kalo betul nk kasi adiah ni....betol ni tau!


Blogger Templates
Blogger Templates

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...