Perunding Takaful

Pagi tadi Kakwan takaful datang cni...Semalam lagi dia dah mesej gatu nk dtg arini collect duit n kasi sijil polisi.Tapi nak wat caner...gaji lum masukler...kena postponed dulula...byr tuk 2 bln terusla...bukan nak  cakap apsal tu sebenarnya...Kakwan telah mengkhabarkan berita gembira tadi..dia kata saya telah lulus exam ejen takafula ritu...result baru kuar semalam...saje nk wat surprise xgtau dlm sms smlm...alhamdulillah....

Maka, dengan ini sy perlu mengikuti kursus untuk memantapkan lagi informasi pasal takaful ni dan mempelajari cara mengisi borang dan cara promote....Jadi,pada sesape yg lum ada insurans ni cepat2la sedar yer...sebelum ni, saya pun tidak menyedari hal insuran ni tapis etelah ada satu kejadian berlaku, dan bila saya renung2kan....insurans sangat perlu untuk kita. Jangan fikir membazir sebab bila kita bayar tu pun dikira menabubg untuk hari tua nanti..pelaburan jugak dalam masa yg sama sekiranya tiada apa2 yang berlaku sepanjang tempoh matang tu...Lagipun.kalo ditakdirkan kita pergi dulu, kalo ada hutang2 ngan ptptn ker...hutang kain ker...lehla duit pampasan yang kita dapat tu lunaskan segala hutang2 kita...ermmmm kalo kemalangan berlaku ker, saper  nak tanggung kalo kita masuk hospital....kalo kita mati, dapatlah jugak khairat kematian...xsusahkan parent....


Blogger Templates

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...