Dah lepas Exam Takaful...

Salam semua..
Tadi ngantok sangat2 da...terusla solat Isyak..tup!tup!rasa laptop ku itu sedang memanggilku agar melayaninya...
Apalagi,terusla hilang ngantok ditambah pula dgn secawan nescafe yang kaw!hahaha...


Baru je bukak laptop, si Maya ngan Kaklong datang mintak tolong...kata Maya "Kaklin.naper xdapat internet ni erk?boleh tolong tengok?"
Saya pun amikla beruk band celcom tu try kat lappy...Saya memang dah agak apa masalahnya..mujurla saya ni belajar bidang telekomunikasi...tahulah jugak serba sedikit pasal mende2 alah tu...
Lalu saya pun berkata " Maya, kt cni xder 3G..hang kena guna GPRS jer nk connect tu...kalo hang duk kat tempat hang kt KL tu lehla pakai 3G semula..."

Akhirnya...sukses!hahaha..perkara senang jerkan...
Rata2 orang kat keliling tempat ni fikir saya ni hebat sangat bab komputer, xkiralah pasal kerosakan ker..internet ker...aper2 jela asalkan ada sangkut paut ngan komputer ni...aduhai...seme org salah sangka kan...
Rasa nak bawak healer g keliling kampung kata saya xpandai bab komputer kalo rosak2 h/ware ni...kalo isi dalam bolehla jugak sikit"....Tapikan, semakin lama saya di sini, pengalaman saya pun makin banyak...macam2 saya kena pelajari agar dapat membantu mereka sedaya yang boleh...
Pernah sekali tu, ada customer saya yg selalu suruh burnkan cd mintak tolong wat minus one tau...Puaslah saya belajar from internet gane nk hilangkan suara tu..Di situ, saya belajar tentang audacity...ikutla step by step nak buat minus one...
Alamak!Dah lari tajukla...ermmm... malas dah nak tukar..biarkan jela...aci x??????heheh

Blogger Templates
Blogger Templates

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...