Adui...Netbook free

Nak citer cket..luahan perasaanla...haha...poyos!
3 4 hari yang lepas, adakawan saya kol tny nk borang netbook free!ermmm...tercengangla saya...xtau aper2 pun...then,saya terbuka website one of my new fren masa kursus TOT tu...salah satu n3 beliau kata pasal netbook ni...tgh sibuk ngan borangnya..ngan majlisnya tuk penyerahan netbook tu...tapi, xpelika...dia bwh skmm...saya ni bawah P1...xde kaitan lansung pun....

Kisah semalam...
Adala dalam 2 orang budak dtg pik mintak tolong ngan saya nk setup internet connection...xpela kan...2 orang je pun....hihi...bukan apa,sayanak stadi pasal insuran takaful tu...

Kisah arini....(pagi)
"Kaklin, tolong tgklptop saya ni..."
bila masuk je p/word terus blank screen...dekat sejam jugak saya proses tapi hampa...masuk safe mode pun xley...last2 saya pun katala...
"ermmm laptop awak ni kena format....abeh citer....ada cd x dpt?bawak petang ni..."

Kisah arini...(tengahari) location : umah saya...
A: assalamualaikum....
Saya : Waalaikumussalam....naper?
A : Nk mintak tolong kaklin ni...laptop ni ha...xboleh masuk internet...pastu nk masukkan lagu...
Saya : Boleh...datangla petang ni...nanti kaklin tengok....
A : ok

petang (PIK)
Masa tu kat kedai kain...tengah usha2 baju...mas baru amik...tetiba hasanah datang...
Hasanah : Kaklin, ada orang tunggu kaklin kt p1...suruh tgk laptop...
Saya : ok...

Bila saya masuk jer kat ofis tu, aduhai.....semua serbu kat meja saya...dahla saya kejer sorg arini...partner cuti...dugaan gilerla...dekat 50org jugak saya setupkan internet diorg...mende kecik jer tp kdg2 kalo netbook tu wat hal...penat weh!arinila pose paling penat sepanjang Ramadhan ni...
ada jugak tny mic.office....ada tny nk lagu...ada tny streamyx....
badmood jap tadi...penat sangatla....xputus2 diorg dtg kt meja....kalo collect duit dah jadi jutawan tu...hehe...
wat amal bual pose...

Ish budak2 ni...kena wat training class ajar connect internet...hehe....tpkan saya terfikir..bagus jugak diorg ada laptop sendiri..senangla saya nk wat bengkel...xperlu guna pc kt bilik latihan yang agak menyusahkan tu...

Kul 5 petang saya dah tutup PIK...xsanggup menerima kedatangan tetamu lagi..hehe...tu ar kisahnya netbook kat chini timur....

gambar hiasan google ni tau...netbook diorg dpt len cket...yg hp mini tu...



Lepas ni mesti penuh budak2 kat PIK..TADI PUN DH XDE RUANG DIORG JER YANG PENUH...huhu...


Blogger Templates
Blogger Templates

3 comments:

  1. tak pe la..
    buat amal..hehe
    ikhlas kan aje..

    ReplyDelete
  2. uiks, budak Chini dapat netbook free ke?
    macam mana pemilihannya ek?
    sekolah sis xde plak..
    memang dpt yang jenis HP ke?
    best aaa diorang kan

    ReplyDelete
  3. memang kena ikhlas pun...tapi penatla...
    aah kak dahlia...budak chini timur dapat...chini pun dapat...ramai jugak...
    pasal pemilihan sy dgr org kata secara rawak jer...kan diorg kena isi borang lu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...