MangaAds

Selamat malam kepada blogger yang tgh blogwalking or blogjogging kat blog lin ni...

xngantok lagila malam n...almaklumla...teruja sket bila blogger dah okey ni...
Anyway...saya cuma nak share mende baru ni yang saya baru try tadi..
Inilah dia...Mangga online....fungsinya cam nuffnang jugak...untuk pengiklan...kita ni tukang iklankanla...


Just try2 jerla...manerla tahu okey!sebab melalui pembacaan kat blog lain tu, katanya rate lagi tinggi..advertiser pun yang kaya-kaya jugak ar...
Apalagi...mehla try....
oh yer! nk share sketla kebaikan dan keburukan yang saya copy terus dari blog Zul ni...thanks yer Zul....


Advantage ManggaAds

Jadi biarlah saya ceritakan advantage manggaads dari pengamatan saya dulu dan kini. Mungkin anda boleh consider untuk join.
  1. Ianya berdasarkan social  based ads, kalau waktu beta dulu, untuk setiap iklan tu siap boleh rate lagi iklan tersebut. Itu dulu waktu beta, sekarang ni bila tengok ads yang keluar, takde pun tempat untuk rate macam dulu.
  2. Ada income based on impression bukan sahaja per click. Ini adalah satu kelebihan bagi blog yang ada ramai visitor. Saya baru dapat $0.02 sen daripada 301 impression dengan harga 0.07 per 1000 impression. Kalau trafik anda tinggi lagi tinggi lagi tinggi boleh dapat duit.
  3. Iklannya boleh tahan juga sebenarnya. Daripada syarikat cat pun ada, daripada syarikat Fedex pun ada. Kira pengiklan tu pengiklan yang kaya-kaya juga lah.
  4. Mangga Online Ads ni juga bawah utusan, or bawah mangga online, jadi company tu memang boleh dipercayai dan ada reputasi.
  5. Boleh juga menambah rakan blogger ataupun dikenali sebagai partner. Jadi bertambah lah kawan-kawan blogger. Boleh hantar PM dan boleh tulis kata-kata semangat untuk partner2 kita.
  6. Rate bayaran untuk blogger juga diclaim berbaloi dan lebih tinggi daripada program advertising yang lain.
  7. Eh ada juga widget ala-ala google connect, kira boleh lah letak kat blog. Saya pun tak letak lagi ni sebenarnya.

Disadvantage

  1. Kelemahan utama sistem mangga ads ni ialah setakat ni tiada penerangan yang betul-betul lengkap berkenaan manggaAds ni. Jadi agak ramai blogger yang tertanya-tanya. Bila orang tertanya-tanya ni kurang sikitlah trust.
SAJA NAK TUNJUK YG ADA 2 IKLAN KAT BLOG SAYA..IGTKAN NUFFNANG DAH MERAJUK KALAU ADA ADV LAIN...HEHE


P/S : JGN LUPA ADD SAYA SBG PARTNER YER...TGK KT SIDEBAR BELAH KANAN BLOG NI... THANKS...






Blogger Templates
Blogger Templates

1 comment:

  1. Morning. im walking here. feel free, do follow me back yah because im doing the same too! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...