Cuaca…landskap…umah

Lama jugak saya tinggalkan strawberryku di blog…weekend lepas g bahau…ikut parent…masa ari ahad tu ujan punyala lebat kat saner tau tp di chini timur ni tetap panas terik!!!Ya Allah…bahang sangat cuaca sekarang…terik yang amat…dugaan Allah kepada hamba2Nya…Kadang2 tu baru je lepas mandi pun dah berpeluh…

Bila cuaca panas sgt macam ni,gerenti pokok2 bunga ma layu dan kuning2 daunnya…aritu ada jgak ujan selang2 hari..ini xdek lansung…di n3 kali ni saya nk upload gambar2 bunga ma serta landskap serta pagola yang ada kt rumah tu…suker sangat ngan keadaan umah sekarang sebab my parent bertungkus lumus memastikan kawasan umah dan sekitar cantik dipandang mata..tapikan umah tu besar ngat kawasan…sian kat ma penat cakar daun2 pokok pelam yang gugur tiap2 hari…IMG_3751 IMG_3716 layan jela erk…

 

 

 

 

 

 

 

Pokok bongsai aboh…                  landskap ma tepi jalan naik bukit

IMG_3754pagola sayuran ma yang tengah suburIMG_3712IMG_3722 

 

 

 

 

 

 

 

saya yang belikan bunga ni..                sayur petola ma!!

IMG_3729

IMG_3736

 

 

 

bunga ni amik kt mrsm                      trend bunga raya plak skang

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...