Malangnya nasib...




Arini adalah hari cuti..selalunyer time cuti ni aku bukan leh duk diam kt umah...mesti nk kuar jugak g ar maner2 pun. Pagi tadi aku berkesempatan melawat my besfren kt chini 1...dah lamer sgt aku nk g tp asyik bertnagguh jer...n akhirnya.....ye!!!niatku kesampaian jugak....aminnn..... nk g tengok her baby ar....mohd.adam....pegi pun dah dekat kul 11 lebey tadi...duk dlm sejam lebey balik ar nk masak pulak!!!hehe...lagipun aku g ngan ma aku....susah cket nk duk lamer2...nk citer yg secret2 pun....kena ar cover2....kui kui kui...
Sebenarnya aku nak citer pasal kejadian petang tadi...kan ada karnival ict sempena pelancaran pekan digital semlam kat pekan...asalnya aku memang maleh doh nak g tapinyer mikir kot2 ader mende yg menarik!!!so, dlam kul 3.45 petang aku pun pegila bersama2 ngan adik bongsu aku...bukan aper...takut lewat balik at least aderla teman kan....xtakot sgt....sebelum tu aku g amik kaksu(my sister angkat lor...)kat kg.dier kt pulau ruse...dahla terlajak ke depan maser tu.aku ni xbeser ngan jalan ganchong tu...terlepas ar umah tok dier!!!
so,aku pun meneruskan perjalanan ke bndar pekan nk tgk karnival...hajat hati ni nk beli external hard disk...dh lamer idam2kan....smpei je kt bdr pekan lebih kurang dalam kul 5 camtu ar....siap park kete dkt2la jugak...kami pun berjalan berpimpinan tgn(nk lintas jalan)hehhe....menuju ke tapak karnival....tgk kete...byk lagi...yg aku perasan ader booth skmm,pustaka pahang,maxis,celcom,lembaga zakat,mende ntah lagi...xigt dah...booth ict yg org jual depan cket dari booth yang aku sebutkan tadi...korg nk tau x?kanopi2 yg ader kt depan tu telahpun dirobohkan tau!!!!hari biru betol ar....dlm sms yg aku dpt menyatakan krnival abeh kul7! sbb tu aku g lmbat2...erm...apo nk dikato....xdek rezeki ar....kena cari kat kuantan jugakla jawabnyer.


So, untuk melepaskan tension tu, kitorang pun pegila pekena cendol mamak tepi jalan..mintak mi goreng se!!! dengan hampanya...aku pun pulang ke rumah selepas membawa adik bongsu aku tu men gamer kt eng hong!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...